Arxiu

Blanes i Lloret contra les agressions sexistes

Coincidint amb les festes de Santa Cristina i Santa Anna, els dos municipis han potenciat la lluita contra el sexisme

Amb el lema “De festa, gaudim!” #NOMÉSSÍÉSSÍ, la campanya ha començat a Lloret de Maraquestl dissabte 21 de juliol, concretament al Clon Festival. Coincidint amb aquest acte, s’ha instal·lat un punt lila d’informació atès per membres de l’associació de dones l’Aurora i voluntaris supervisats pel SIAD, el servei d’Informació i Atenció a la Dona de l’Ajuntament de Lloret de Mar.

A més d’aquest punt informatiu, s’han dissenyat díptics en quatre llengües que es van distribuir entre els hotels i edificis municipals, així com banderoles i pancartes amb el contingut de la campanya  a diferents punts del municipi. Tal com ha explicat l’alcalde de Lloret, Jaume Dulsat, “des de l’Ajuntament s’està treballant de manera transversal per promoure la prevenció de les violències masclistes en l’àmbit comunitari i, en aquest sentit, les agressions sexistes a l’espai públic són un dels aspectes que es volen treballar en aquesta campanya”.

Aquests punts lila estaran presents en les tres edicions del Clon Festival programades per a aquest estiu i, una vegada aprovat el protocol, aquesta campanya s’estendrà a la resta de festes i esdeveniments organitzats per l’Ajuntament.

L’Ajuntament de Lloret, ja des de 2004, va posar en funcionament un servei per donar suport a les dones. Es tracta d’un espai d’informació, orientació i atenció a les dones que pateixen violència.

Amb la promulgació de la Llei catalana 5/2008, de 24 d’abril, del dret de les dones a erradicar la violència masclista es consagren i es garanteixen un conjunt de drets per restituir el projecte de vida de les dones en situació de violència masclista.

Aquesta llei enumera diversos tipus de violència, entre altres la violència sexual i els abusos  sexuals, que defineix com a “qualsevol acte de naturalesa sexual no consentit per les dones amb independència que la persona agressora pugui tenir amb la dona una relació conjugal, de parella, afectiva o de parentiu”.

La mateixa llei estableix que les administracions públiques, en l’àmbit de les seves competències i de manera coordinada, han de dur a terme campanyes de sensibilització que incloguin un conjunt d’accions pedagògiques i comunicatives destinades a generar canvis i modificacions en les actituds de la població que permetin avançar cap a l’erradicació de la violència masclista; a sensibilitzar la ciutadania sobre aquesta problemàtica.

‘Ensorra el Masclisme’

L’’Ensorra’t 2018’ de Blanes ha estat el primer esdeveniment festiu destacat on el Pla d’Actuació Contra les Agressions Sexistes, aprovat per l’Ajuntament de Blanes, s’ha aplicat amb mesures concretes i accions directes. Per això, s’han destinat 4.000 € per a implementar diverses intervencions. Una de les més importants ha estat la posada en marxa d’un ‘Punt Lila’, una carpa d’aquest color ubicada prop de l’escenari, on hi ha un professional que fa tasques d’informació, sensibilització i abordatge de les agressions sexistes.

Una de les principals funcions del ‘Punt Lila’ és la de conscienciació i sensibilització, per això també s’han penjat diversos cartells contra les agressions sexistes i es reparteixen 4.000 polseres liles amb la inscripció ‘Ensorra el masclisme’. Per fer realitat totes aquestes accions, hi ha hagut un treball conjunt de la ‘Comissió de Gènere’ de l’Ensorra’t i de la tècnica del Servei de Polítiques d’Igualtat.

De fet, l’any passat la ‘Comissió Ensorra’t’ ja va començar a treballar per combatre les agressions sexistes penjant diversos cartells amb el mateix lema d’enguany: ‘No és No’. Els objectius que es volen aconseguir amb la posada en marxa del ‘Punt Lila’ són: crear consciència col·lectiva, empoderar les possibles víctimes perquè poguessin comunicar aquestes situacions, articular un circuit per protegir les víctimes i que les agressions no quedin impunes, i  fer una campanya que abasti les agressions sexistes, la violència masclista i la diversitat sexual i de gènere.

La ‘Comissió de Gènere’ també ha treballat molt per promoure la lluita feminista, tant a l’escenari com fora d’aquest. S’ha tingut en compte que als grups musicals que toquen aquest any hi hagués un nombre de dones considerable per donar suport a aquesta lluita, de manera que enguany hi ha un percentatge del 30%, amb perspectives que en properes edicions segueixi augmentant.

 

Imatges: cartells de LLoret i presentació d e la campanya a Blanes

Publicitat

Neteges Escobar

C/. Miralles, 10   P.I. Can Patalina

08380 – Malgrat de Mar

T. 937610744

LA MASIA TORDERA

C/ Girona, 32-34

08490 – Tordera

T. 937643366

 

 

PNEUMÀTICS MORA

C/. València, 7

T. 972334584

Ctra. Accès Costa Brava, KM 4.7

T. 972353293

17300 – Blanes

PIZZERIA POMODORO

Pg. Sa Caleta, 26

17310 – Lloret de Mar

T.  972.36.92.03

 

VITALDENT BLANES

C/. d’Alberes, 51

17300 – Blanes

T. 972359778

Ràdio Marina logo

RÀDIO MARINA | Sempre al teu costat | 100.3 FM | 96.2 FM

Ràdio Marina S.A.
A17063421
Ca la Guidó 1
17300 Blanes (Girona)
972 33 45 00

2021© Ràdio Marina · Disseny web: F/