Arxiu

Blanes ha celebrat la ‘II Marxa per la Pau’, una iniciativa única a Catalunya que uneix totes les religions de la vila

Des de finals dels anys 90, aquest municipi havia acollit una experiència que unia participants de tres parròquies catòliques i de l’Església Evangèlica Baptista: la Marxa per la Pau. Tot i els bons resultats que tenia, la iniciativa es va deixar de fer, després que la darrera vegada s’havia celebrat el desembre de 2016.

Prenent-ho com a referència, durant el 2017 totes les comunitats religioses del municipi van prendre el compromís de recuperar-la i millorar-la. Així és com va ressorgir la idea de posar-se mans a l’obra i d’organitzar-la de nou, però amb un afegit qualitatiu en relació a la que s’havia estat fent els darrers anys: comptar amb la participació de tothom sense excepció. Per això, si bé aquest 2019 és el segon any consecutiu en què ha unit totes les religions, comptant des dels seus principis ha estat la 20a edició de la marxa.

Una experiència única a Catalunya

L’any passat es va fer la primera edició d’aquest nou format de la Marxa per la Pau, una iniciativa sorgida de la Taula Interreligiosa, inclosa de nou aquest 2019 en el cicle de la Quinzena per la Pau. En aquesta segona edició consecutiva han participat representants de l’Església Evangèlica Baptista, l’Església Evangèlica de Filadèlfia, l’Assemblea de Déu Koinonia de Blanes, la Comunitat Islàmica Mesquita Rahma, les tres Parròquies Cristianes de Blanes, la Parròquia Ortodoxa Romanera de Santa Cecília Màrtir i el Centre Cristià FEAM.

L’acte el va encapçalar l’alcalde Blanes i regidor d’Acció Social, Igualtat i Nova Ciutadania, Mario Ros, i va ser presentat per Josep Maria Blanco, moderador de la Taula Interreligiosa de Blanes i membre d’Audir, Associació UNESCO per al diàleg interreligiós. La presentació, abans d’emprendre la marxa, va tenir lloc a la Biblioteca Comarcal, des d’on va sortir el recorregut a quarts de 9 de la nit.

Celebració final de la Marxa per la Pau davant l’Ajuntament

El recorregut va continuar per l’Avinguda Catalunya, Plaça dels Països Catalans, Passeig de la Marina, Sa Palomera, Passeig Cortils i Vieta, Carrer Ample i Passeig de Dintre, on va finalitzar davant l’edifici consistorial. Va ser aquí, davant l’Ajuntament de Blanes, on es va fer la cloenda a càrrec de l’alcalde, qui va mostrar-se molt satisfet que, per segon any consecutiu, la iniciativa hagi tingut tant d’èxit.

En aquest sentit, va recordar que des que al 2016 va assumir la regidoria d’Acció Social, Igualtat i Nova Ciutadania, una dels objectius que s’havia marcat era recuperar l’operativitat de la Taula Interreligiosa de Blanes, inactiva des de feia molt de temps.  Després del breu parlament es va donar pas a un següent ingredient de gran qualitat: diverses peces musicals a càrrec del Centre Cristià FEAM, que van interpretar Em dones forces i Oh Happy Day!, seguits per la intervenció espontània de la Bàrbara, de l’Assemblea de Déu Koinoia de Blanes.

Val a dir que, al llarg del recorregut de la marxa, s’havien fet dues aturades per llegir poesies i textos al·lusius al pacifisme i la no violència, i inclús una intervenció musical molt aplaudida. El primer lloc on es va aturar la marxa va ser a la Plaça dels Països Catalans, i es va comptar amb les intervencions dels membres de les Esglésies Evangèliques Baptista i de Filadèlfia, així com l’Assemblea de Déu Koinonia.

Després, la segona aturada es va emplaçar davant l’emblemàtica Roca de Sa Palomera, i van intervenir la Comunitat Islàmica de la Mesquita Rahma, la Parròquia Santa Maria i la Parròquia Ortodoxa Romanesa de Santa Cecília Màrtir. La Marxa per la Pau va cloure’s definitivament d’una manera prou dolça: degustant xocolata desfeta amb melindros.

 

Foto Aj. Blanes

Publicitat

ENA ARQUITECTURA SALUDABLE

08490 – Tordera

T. 620 100 164

 

Estètica Maite

C/. Miguel Hermández, 2

08490 – Tordera

T. 677174090

 

SPEED QUEEN (Raval)

C/. Raval, 7

17300 – Blanes

T. 665124323

 

CENTRE COMERCIAL ESPAI GIRONÈS

Camí dels Carlins, 10

17190 Salt (Girona)

T. 972405980

PIZZERIA BASILICO

Av. Costa Brava, 32

08389 – Palafolls

T. 937657441

Ràdio Marina logo

RÀDIO MARINA | Sempre al teu costat | 100.3 FM | 96.2 FM

Ràdio Marina S.A.
A17063421
Ca la Guidó 1
17300 Blanes (Girona)
972 33 45 00

2021© Ràdio Marina · Disseny web: F/