Arxiu

Blanes edita per primera vegada un Calendari Interreligiós

Des d’aquest 2019 Blanes compta per primera vegada amb un ‘Calendari Interreligiós’, que recull les festivitats assenyalades que hi ha al llarg de l’any, celebrades per les diferents comunitats religioses de la vila, així com dates assenyalades de festes civils, com per exemple Sant Jordi o el Dia Internacional de la Dona. La presentació del calendari es va fer a la Biblioteca Comarcal de Blanes, i l’acte el va encapçalar l’alcalde, Mario Ros, acompanyat dels representants que formen part de la Taula de Diàleg Interreligiós.

Hi 62 dates assenyalades, i la major part s’apleguen al voltant del desembre i gener, així com a l’abril, quan se celebra la Setmana Santa catòlica. La intenció és justament aquesta, fugir dels calendaris que s’utilitzen de manera més habitual, gregorians o cristians, i fer una mirada polièdrica al temps mesurat des d’una perspectiva diversa. L’inici de les festivitats depèn de la visió directa de la lluna com el Ramadà, del qual no es pot determinar el dia exacte fins a unes hores abans.

Paral·lelament es va inaugurar una exposició sobre ‘Raimon Panikkar. Viure l’Aventura Intercultural’, que s’hi estarà fins l’1 de febrer.

Raimon Panikkar va desenvolupar una filosofia interreligiosa i intercultural amb una nova obertura respectuosa al diàleg amb les tradicions no occidentals. La seva filosofia té com objectiu transformar la civilització determinada per un sistema occidental imposat com a única alternativa. Per a Panikkar la realitat és sempre més rica que qualsevol teorització o conceptualització.

Les comunitats que formen part de la Taula de Diàleg Interreligiós són: les Parròquies de Santa Maria, de la Sagrada Família i de Santa Teresa; les Comunitats Islàmiques de la Mesquita Rahma, i de la Mesquita Annour; l’Església Evangèlica Baptista; la Parròquia Ortodoxa Romanera de Santa Cecília Màrtir; el Centre Cristià Feam; l’Església Evangèlica de Filadelfia; l’Assemblea de Dios Koinonia i els Testimonis de Jehovà.

Setmana de la Pau

Els actes de la ‘Quinzena per la Pau de Blanes’, que han començat amb la presentació del calendari, continuaran el 25 de gener amb una sessió especial de l’’Hora del Conte’ i amb el lliurament dels Fons Econòmics als Projectes de Cooperació amb el Tercer Món corresponents al 2018. El dilluns 28 de gener hi haurà una sessió formativa: ‘Del Rumor a la Xenofòbia. Estratègies per combatre el racisme’, i l’endemà dimarts es presentarà el documental ‘Fusells i Pintades. La lluita no violenta del poble sahrauí’ amb el seu director, Jordi Oriola Folch, a la Sala de Plens de l’Ajuntament.

El dijous 31 de gener, mitja hora abans del Ple Municipal, es farà la lectura del Manifest per la Pau 2019 davant l’Ajuntament de Blanes, i el divendres 1 de febrer els dos darrers actes. Primer, a les 7 de la tarda, es presentarà el llibre ‘Crímenes del Hambre’, de Miguel Pajares. Després, a les 8 del vespre, començarà la segona edició de la ‘Marxa per la Pau’ promoguda per la Taula Interreligiosa de Blanes, que sortirà des de la Biblioteca Comarcal i finalitzarà davant l’edifici de l’Ajuntament.

Publicitat

La Cuina De La Carme

C/. Canigó, 69

17300 – Blanes

T. 872093221

Flocem – Totpint

Ctra. Accés Costa Brava, 36

17300 – Blanes

T. 972.35.32.88

 

FRANCESC TURRÓ MOBILIARI

Av. Costa Brava, sn

08380 – Malgrat de Mar

T. 937611410

Setemcat

C/. Costa i Forneguera, 33

08370 – Calella

T. 937690448

 

PNEUMÀTICS MORA

C/. València, 7

T. 972334584

Ctra. Accès Costa Brava, KM 4.7

T. 972353293

17300 – Blanes

Ràdio Marina logo

RÀDIO MARINA | Sempre al teu costat | 100.3 FM | 96.2 FM

Ràdio Marina S.A.
A17063421
Ca la Guidó 1
17300 Blanes (Girona)
972 33 45 00

2021© Ràdio Marina · Disseny web: F/