Arxiu

Blanes dóna suport a la campanya ‘Defensem el què és obvi’

L’Ajuntament de Blanes, a través del Servei de Polítiques d’Igualtat d’Acció Social, dóna suport a la campanya ‘Defensem el què és obvi’ de la Generalitat de Catalunya per sensibilitzar la ciutadania sobre els drets i obligacions de lluitar contra qualsevol mena de discriminació, així com oferir igualtat de tracte i d’oportunitats als diferents col·lectius que la conformen. Destaca que el respecte a la diversitat no és només una qüestió de legalitat, també ho és de principis i valora fonamentals que la societat ha de compartir.

Reforça la idea que una societat cohesionada i alhora diversa esdevé imprescindible per garantir el desenvolupament del país i per aconseguir que les diferències no derivin en desigualtats ni discriminacions. Defensa i promoure la igualtat de tracte i oportunitats de les persones és la base del contracte social, del a convivència, de  la mútua responsabilitat entre els qui vivim junts, entre les institucions i la ciutadania, i entre la ciutadania mateixa.

Contribuir a què la societat ajudi al compliment de drets reconeguts per llei

La campanya, per tant, té sentit en el context de crisi actual, que té un impacte molt important en les desigualtats socials, accentuades encara més. Està impulsada pel Departament de Treball, Afers Socials i Famílies, i s’emmarca en la idea que totes les persones tenim un drets bàsics reconeguts per llei que defineixen la societat democràtica i, per tant s’han de respectar i s’han de garantir. En definitiva: aconseguir que no només la llei empari aquests drets, que la societat els faci seus i contribueixi a que siguin possible.

Aquests drets estan recollits en diferents textos declaratius i jurídics, com la Declaració dels Drets Humans, la Carta de Drets Fonamentals de la Unió Europea,  la Constitució Espanyola i l’Estatut de Catalunya. Pel que fa a la campanya, la Generalitat ha editat diversos cartells que recullen alguns d’aquests drets i deures de la ciutadania, així com material audiovisual en forma de falques de ràdio i vídeos.

Material de difusió de la campanya

El material gràfic inclou sis exemples que expliciten l’objectiu de la campanya, presentant sengles drets/deures que es presenten com a obvietats. Cada cartell ha escollit potser els més representatiu que, tal com recolza la campanya, no per això deixen de ser obvis i, alhora, els més detractats per la societat. Així, hi ha el dret a no tenir límits, a que ningú no decideixi el gènere que s’adquireix, a estimar a qui es vulgui, a tenir una altra oportunitat independentment de la condició de cadascú/cadascuna, a ser un veí més, i a ser dona i viure lliure.

Cada cartell accentua el missatge que vol donar amb una explícita fotografia, acompanyada d’un text explicatiu comú: “Totes les persones som iguals i compartim els mateixos drets siguin quin sigui el nostre origen, gènere, edat, religió, capacitats o orientació sexual”. A l’Ajuntament de Blanes, diversos departaments i àrees de govern municipals estan donant suport a la campanya contribuint a fer difusió d’aquest material gràfic i audiovisual.

Publicitat

Geri Home

08370 – Calella

T. 641732836

Visita el web

FRANCESC TURRÓ MOBILIARI

Av. Costa Brava, sn

08380 – Malgrat de Mar

T. 937611410

MILAR TORDERA

Camí Ral, 182

08490 – Tordera

T. 937640634

Centre Mèdics Gabimedi

C/ Amadeu Vives, 25

08490 – Tordera

T. 937643050

TOYOTA JAPAND 21

Av. d’Europa, 50

17300 – Blanes

T. 972476406

 

Ràdio Marina logo

RÀDIO MARINA | Sempre al teu costat | 100.3 FM | 96.2 FM

Ràdio Marina S.A.
A17063421
Ca la Guidó 1
17300 Blanes (Girona)
972 33 45 00

2021© Ràdio Marina · Disseny web: F/