Arxiu

Blanes celebra el Dia Internacional de la Visibilitat Trans* en Temps del Coronavirus

Aquest dimarts 31 de març, coincidint amb el Dia Internacional de la Visibilitat Trans*, l’Ajuntament de Blanes ha volgut celebrar-ho encara que sigui telemàticament a través del web municipal i les seves xarxes socials. L’any 2009 es va instaurar la celebració d’aquest dia internacional, per defensar els drets de la comunitat transgènere.

Per les seves característiques avui i ara, en l’actual context d’alarma pel coronavirus, aquest col·lectiu és un grup que córre un doble risc sanitari i d’exclusió social. Des de fa uns anys, el consistori blanenc s’ha sumat a aquesta commemoració coincidint amb el 31 de març, penjant la bandera transgènere i amb un manifest institucional de suport a les reivindicacions d’aquest col·lectiu.

A causa de l’actual Estat d’Alarma, enguany no serà possible fer-ho com és habitual, però des del Servei de Polítiques d’Igualtat de l’Ajuntament de Blanes s’ha volgut recordar a la ciutadania, encara que sigui telemàticament, el ferm suport d’aquesta administració envers la comunitat transgènere. No tan sols aquest dia, sinó tots els dies de l’any.

La situació de confinament pot suposar un risc de patir LGBTFÒBIA

En aquest sentit, a Blanes hi ha el SAI (Servei d’Atenció Integral) municipal que dóna assessorament i fa els tràmits del canvi de nom a les targetes sanitàries. De manera periòdica, també instal·la carpes d’informació a peu de carrer obertes a la participació de tothom. Per això, i donat que l’actual situació de confinament pot significar un risc de patir LGBTFÒBIA, s’ha recordat que el SAI de Blanes continua treballant telemàticament.

A través del correu igualtat@blanes.cat es poden fer arribar consultes sobre qüestions de divesitat sexual i de gènere, realitzar el canvi de nom sentit a la targeta sanitària, així com informar sobre una incidència de discriminacio LGBTI+, o informar-se sobre com iniciar una denúncia administrativa, penal o laboral. D’igual manera, el Servei d’Igualtat de l’Ajuntament de Blanes ha posat a l’abast de tothom un formulari interactiu: https://forms.gle/ZwqeP74Mz7PQZ2uMA

Lliures i Iguals: lluitar contra la discriminació

Les Nacions Unides van impulsar una campanya sota el títol ‘Lliures i Igualts’ per sensibilitzar sobre les condicions de vida i la problemàtica d’aquest col·lectiu en l’actual societat. Es tractava de poder lluitar contra la discriminació que pateixen aquestes persones arreu del món. A l’estat espanyol i a Catalunya, es van implusar diverses lleis i propostes de llei perquè les persones transgènere puguin gaudir de drets tan elementals com que la seva identitat sentida sigui la que consta als documents d’identitat, però encara falta molt camí per recórrer.

També falta que la societat entengui que la diversitat no és una anomalia, així com que totes les persones trans* tinguin accés a traballs i vides dignes. Manca conquerir el respecte envers les persones transgènere, així com que els nens i nenes trans* no pateixin assetjament a les escoles. Manca, per últim, que tota la societat entengui que tot sels éssers humans tenen el dret a ser ‘Lliures i Iguals’, tal com queda reflectit a la Constitució Espanyola.

Publicitat

Kids And Us

C/. Alfons Castelao, 23

17300 – Blanes

T. 972333983

KIA EMPOR SPEED

C/. De Mas Vaixeller, 5 B

17300 – Blanes

T. 972353178

CENTRE COMERCIAL ESPAI GIRONÈS

Camí dels Carlins, 10

17190 Salt (Girona)

T. 972405980

VITALDENT BLANES

C/. d’Alberes, 51

17300 – Blanes

T. 972359778

PIZZERIA BASILICO

Av. Costa Brava, 32

08389 – Palafolls

T. 937657441

Ràdio Marina logo

RÀDIO MARINA | Sempre al teu costat | 100.3 FM | 96.2 FM

Ràdio Marina S.A.
A17063421
Ca la Guidó 1
17300 Blanes (Girona)
972 33 45 00

2021© Ràdio Marina · Disseny web: F/