Arxiu

Blanes aprova per unanimitat una moció sobre el 8-M

Enguany el 8M, el ‘Dia Internacional de la Dona’, se celebra sota el lema ‘Dones Líders: per un futur igualitari’. La resolució aprovada al ple municipal inclou nou punts d’acord, entre ells el compromís expressat explícitament per l’Ajuntament de Blanes de seguir treballant en l’efectivitat dels drets de les dones, adolescents i nenes amb procediments i mesures que promoguin la igualtat.

La resta de punts inclosos a l’acord són instar que en el nomenclàtor de Blanes hi hagi més noms de carrers i places protagonitzats per dones; promoure a les escoles i instituts la participació en activitats per a l’apoderament de les dones; i instar tots els grups municipals a dur a terme les propostes del Pla d’Igualtat de Blanes. Per últim, també es vol promoure la creació d’entitats de dones en l’àmbit local i reforçar els recursos del Servei de Polítiques d’Igualtat.

L’havien presnetat Blanes en Comú Podem, ERC i Junts per Blanes i va rebre el suport de la resta de regidors del plenari.

 

Defensa de la Llibertat d’Expressió a través del cas de Pablo Hasél

La segona moció, que també va ser presentada per les tres mateixes forces polítiques municipals, no va comptar en canvi amb el recolzament dels altres dos grups (PSC i Cs), que van votar-hi en contra, igual que el regidor no adscrit. La proposta d’acord és en defensa de la llibertat d’expressió, a través de demanar l’indult pel raper Pablo Hasél, empresonat la setmana passada per la lletra d’una cançó.

A la moció es reitera el compromís del món local amb la llibertat d’opinió i expressió, així com en la defensa dels drets fonamentals; i manifesta explícitament el rebuig a qualsevol expressió de violència emparada en les legítimes protestes en defensa de la llibertat d’expressió. D’igual manera, promou una modificació del Codi Penal per despenalitzar aquest tipus de delictes i que es protegeixi la llibertat d’expressió enlloc de sancionar-la.

Cal recordar que a Blanes, igual que a la resta de Catalunya, l’estat espanyol i bona part del món occidental, el cas de Pablo Hasél ha generat una encesa controvèrsia, que va provocar que el debat de la moció es visqués amb especial intensitat per part de tothom. Després que el passat 16 de febrer diverses persones van participar en una concentració de suport al jove lleidatà, diumenge un grup de joves va pintar un mural reivindicatiu demanant la llibertat i l’amnistia per Hasél. El grafiti no va arribar a sobreviure ni 24 hores després que algú va pintar-hi al damunt, igual que ha passat amb la coneguda obra de Roc Blackblock de Barcelona que va inspirar l’acció d’aquest passat diumenge arreu de Catalunya.

Joan Salmeron

Abans de començar la sessió l’alcalde de Blanes, Àngel Canosa, va adreçar un missatge de suport i escalf per a l’exregidor de l’Ajuntament de Blanes, Joan Salmeron, qui està passant una delicada situació de salut, tot desitjant-li que aviat es recuperi, tant en nom propi com de tota la corporació

Publicitat

VITALDENT BLANES

C/. d’Alberes, 51

17300 – Blanes

T. 972359778

Club Tennis Blanes – Rest. Pura Vida

Av. Vila de Madrid, s/n

17300 – Blanes

T. 634944021

 

PIZZERIA BASILICO

Av. Costa Brava, 32

08389 – Palafolls

T. 937657441

MILAR TORDERA

Camí Ral, 182

08490 – Tordera

T. 937640634

Estètica Maite

C/. Miguel Hermández, 2

08490 – Tordera

T. 677174090

 

Ràdio Marina logo

RÀDIO MARINA | Sempre al teu costat | 100.3 FM | 96.2 FM

Ràdio Marina S.A.
A17063421
Ca la Guidó 1
17300 Blanes (Girona)
972 33 45 00

2021© Ràdio Marina · Disseny web: F/