Arxiu

Blanes aprova el pressupost 2020 al segon intent

El govern (ERC-Blanes en Comú-Podem) rep el suport del PSC i Junts per Blanes. Cs hi vota en contra. Supera el 50 MEUR

 

El pressupost 2020 es va portar per primera vegada a ple, el 19 de desembre. En aquell, moment, l’oposició –PSC, Junts per Blanes i Cs-, que té majoria de regidors del plenari (11 de 20), va tombar la proposta del govern – ERC i Blanes en Comú-Podem- (10 regidors).

Des d’aquell moment, hi va haver diversos contactes, es van introduir alguns projectes plantejats pel PSC i Junts, i es van retocar els números, que ara són lleugerament més elevats, i la segona proposta va tirar endavant amb els vots de 4 dels 5 partits del plenari el dijous 30 de gener en el decurs del primer ple ordinari de l’any.

Junts per Blanes, ha incidit especialment en el projecte d’urbanització de la Plaça dels Dies Feiners. El Partit dels Socialistes de Catalunya, ha posat en valor incentivar mesures de sostenibilitat ecològica als equipaments municipals.

Respecte el pressupost presentat el desembre passat, hi ha hagut alguns canvis de partides, i la més destacada és la que inclou la dotació de 158.000 € per a l’adequació de tres pisos més destinats a Emergències Socials, al bloc dels antics mestres de l’Escola Carles Faust.

Inversions més destacades Pressupost Municipal 2020 Import
Avinguda Vila de Madrid (Zona Turística): Treballs preliminars i obra de superfície   1.000.000 €
Campanya d’Asfaltat Vies Públiques i altres reposicions      370.000 €
Noves Infraestructures i millores al Barri de Valldolig      795.000 €
Nou edifici Prefectura Policia Local i Protecció Civil: Treballs preliminars, estudis i projectes      200.000 €
Noves Instal·lacions Esportives      250.000 €
Piscina Municipal: treballs preliminars, estudis i projectes      150.000 €
Protecció i Millora Medi Ambient: redacció i execució projectes de millora edificis municipals per implantar energies renovables      350.000 €
Adequació tres pisos per Emergències Socials      158.000 €

 

Es farà servir la tècnica del Georadar, a l’igual que als Pedrets, per examinar el subsòl de la Plaça dels Dies Feiners, i així poder determinar de la manera més exhaustiva possible la importància de les restes que puguin haver-hi.

A més a més d’aquest estudi preliminar i, comtat amb el suport de l’Arxiu Municipal de l’Ajuntament de Blanes, s’elaborarà un informe que determini quines són les actuacions a efectuar a la Plaça dels Dies Feiners. Serà així, d’aquesta manera, que es donarà resposta a un requeriment veïnal i polític, que en aquest moment ha defensat Junts per Blanes,  per prioritzar que la Plaça dels Dies Feiners és mereixedora d’una actuació preferent.

Per la seva banda, el suport del Partit dels Socialistes de Catalunya està vinculat a les accions que efectuï l’Ajuntament de Blanes en l’àmbit de la protecció i millora del Medi Ambient. En aquest sentit, la partida pressupostària que s’ha consignat és de 350.000 €, i es destinaran per a la redacció i execució de projectes de millora en edificis de titularitat municipal per implantar energies renovables i processos que optimitzin el seu ús eficient. Aquestes dues actuacions i l’acceptació d’altres iniciatives va decantar el vot de les dues formacions.

POUM

A banda dels pressupostos municipals, l’altra punt destacat a l’ordre del dia ha estat un tema introduït per la via d’urgència en el ple. Tots els grups polítics municipals han aprovat per unanimitat un nou text refós del Pla d’Ordenació Urbana Municipal (POUM) que s’ha hagut de fer per incorporar el què s’ha demanat modificar des del govern estatal. Es tracta que el POUM aprovat provisionalment el febrer del 2019 pugui prosperar.

Altres punts

El Ple Municipal ha inclòs altres temes d’interès, principalment tres mocions presentades per sengles grups municipals. La primera, presentada per Junts per Blanes i Esquerra Republicana de Catalunya, rebutja la resolució de la Junta Electoral Central respecte el president de la Generalitat, Quim Torra, i l’eurodiputat Oriol Junqueras. La proposta d’acord ha prosperat per 13 vots a favor (ERC, BECP i JxB); el PSC s’ha abstingut (5 vots) i Ciutadans ha votat en contra (3 vots).

La segona moció, del grup municipal de Ciutadans, s’ha aprovat per unanimitat, i fa referència a que es facin públiques les agendes d’Alcaldia i els regidors de l’equip de govern. Per últim, la tercera proposta d’acord que també ha prosperat per unanimitat, l’ha presentat el PSC per rebutjar la supressió dels jutjats de violència contra la dona.

Val a dir que al llarg de tot el ple un dels temes que ha estat tractat en nombroses ocasions per part de diversos regidors i regidores ha estat com ha afectat a Blanes el Temporal Glòria durant la setmana passada. Tothom ha coincidit en lloar i agrair la magnífica tasca dels cossos de seguretat i emergència, que no van escatimar hores per fer front a les extremes situacions que va provocar.

Publicitat

FRANCESC TURRÓ MOBILIARI

Av. Costa Brava, sn

08380 – Malgrat de Mar

T. 937611410

PNEUMÀTICS MORA

C/. València, 7

T. 972334584

Ctra. Accès Costa Brava, KM 4.7

T. 972353293

17300 – Blanes

ESTACIÓ DE SERVEI ESSER

Av. Alegries, 89-91

17310 – Lloret de Mar

T. 972363854

Electrodomèstics Losada

Av. d’Europa, 43

17300 – Blanes

T. 645299165

CENTRE MÈDIC PINEDA

Av. Verge de Montserrat, 33

08397 – Pineda de Mar

T. 937672222

Ràdio Marina logo

RÀDIO MARINA | Sempre al teu costat | 100.3 FM | 96.2 FM

Ràdio Marina S.A.
A17063421
Ca la Guidó 1
17300 Blanes (Girona)
972 33 45 00

2021© Ràdio Marina · Disseny web: F/