Arxiu

Blanes aprova el Pla General per no haver de tornar al de l’any 1981

Les ampliacions il·legals de dos càmpings queden definitivament excloses del nou planejament

 

El POUM de Blanes ha estat aprovat amb 15 vots a favor del PSC, ICV-EUIA, PEDECAT, ERC, Batega i PP; dos vots en contra de la CUP i dues abstencions de Cs. Faltaven dos regidors.

 

Blanes ha hagut de fer un nou POUM perquè el que s’havia aprovat el 2010, va ser rebutjat pels tribunals arran d’una denúncia imposada per l’Associació de Càmpings. El 2017 hi va haver l’aprovació inicial i ara la provisional, després d’adaptar-lo a les darreres disposicions i reglamentacions d’Urbanisme. Blanes havia suspès les llicències d’obres per evitar que entressin en vigor les normatives urbanístiques del 1981, una suspensió que finalitzava aquest mes de març.

 

Aquests darrers anys el gran cavall de batalla ha estat si es regularitzaven o no les ampliacions il·legals de dos càmpings. En aquests moments, ja no hi ha res a fer i per raons jurídiques, les ampliacions no es contemplen.

A nivell d’hotels, el POUM preveu la possibilitat de fer 5.700 noves places, algunes reconvertint part dels càmpings. La condició que posarà l’ajuntament serà que siguin establiments de 4 o més estrelles.

 

El Pla General manté la ronda oest. El vial sortiria de la Ciutat Esportiva, passaria per l’estació de Renfe per acabar a la carretera de Malgrat. Diversos partits han lamentat que no s’hagi aprofitat el POUM per aturar l’ampliació de la C-32.

 

A nivell d’habitatges, se’n poden fer 1482 més als que cal sumar-hi 600 de pendents. Per poder desenvolupar els plans parcials situats al nord de la carretera de Lloret, caldrà el vist-i-plau previ de l’ajuntament perquè ara han passat a ser sòl urbanitzable no programat.

 

El sector industrial previst a Mas Cremat s’anul·la perquè es considera inundable.

Fotos Yoyo

 

Les opinions

 

Pepa Celaya (Regidora d’Urbanisme del PSC): Augmenten les zones verses i espais lliures per a fomentar la qualitat ambiental i millorar la qualitat de vida.

 

Joan Salmeron (ICV-EUIA):De les 14 al·legacions presentades inicialment, 10 es van recollir i ara ja s’en contemplen tres més. Per tant només en queda una, la moratòria de les grans superfícies.

 

Joel Comas (PEDECAT): Hi ha la possibilitat d’ampliar el sector de la Ciutat Esportiva amb 3.000m2 comercials. Calen espais per a petites empreses i autònoms.

 

Àngel Canosa (ERC): Fa dos anys hi havia normatives més flexibles pel que fa als càmpings però ningú va moure fitxa. Ara, el debat ja s’ha acabat.

 

Sergio Atalaya (CS): Blanes es convertirà en ciutat dormitori perquè el Pla no dóna respostes ni a nivell turístic ni industrial.

 

Jordi Urgell (Batega): Els terrenys on es projectava la Illa Isozaki queden oberts al que es plantegi en un futur.

 

Joan Rota (CUP): El POUM de Blanes està mal plantejat des de l’inici. Tenim més de 2000 habitatges buits. Per què en volem més?

 

Salvador Tordera (PP): Des del 2017, bona part del poble estava paralitzat. Cal agilitzar els tràmits.

 

Foto portada: Vots a favor del POUM (Aj.Blanes)

Publicitat

Club Tennis Blanes – Rest. Pura Vida

Av. Vila de Madrid, s/n

17300 – Blanes

T. 634944021

 

TOYOTA JAPAND 21

Av. d’Europa, 50

17300 – Blanes

T. 972476406

 

Estètica Maite

C/. Miguel Hermández, 2

08490 – Tordera

T. 677174090

 

CENTRE MÈDIC PINEDA

Av. Verge de Montserrat, 33

08397 – Pineda de Mar

T. 937672222

Ràdio Marina logo

RÀDIO MARINA | Sempre al teu costat | 100.3 FM | 96.2 FM

Ràdio Marina S.A.
A17063421
Ca la Guidó 1
17300 Blanes (Girona)
972 33 45 00

2021© Ràdio Marina · Disseny web: F/