Arxiu

Blanes aprova al ple la nova Ordenança de Terrasses

Blanes aprova al ple la nova Ordenança de Terrasses

El ple municipal de l’Ajuntament de Blanes corresponent al mes d’agost ha aprovat amb caràcter inicial la nova Ordenança sobre el funcionament de les terrasses del municipi. La nova normativa té a veure amb els establiments que ocupen la via pública amb terrasses o vetlladors, ja siguin bars, cafeteries, restaurants o altres tipus de locals de restauració.

Un cop s’hagi aprovat definitivament els responsables dels locals comptaran amb un període de quatre anys perquè puguin adaptar-s’hi en cas que hagin de fer modificacions. La nova ordenança, que es porta treballant pràcticament des de l’inici de l’actual mandat, s’ha aprovat amb 11 vots favorables dels membres de l’equip de govern –PSC, PDeCAT i ERC- i del Partit Popular. Ciutadans ha votat en contra i la resta –ICV-EUiA, Batega per Blanes i la CUP- s’han abstingut.

La redacció de la nova normativa ha suposat 10 mesos d’intensa feina on s’ha comptat amb la màxima participació. No tan sols dels partits de l’equip de govern i de la resta de grups polítics amb representació municipal. Els sectors afectats, entitats i tota la ciutadania ha fet aportacions que s’han plasmat en diversos esborranys que han anat incorporant la major part de les 35 al·legacions que es van presentar.

L’ordenança de terrasses compta amb diverses singularitats  que es contemplen a banda de la normativa general. Són casos específics, que ja s’ha establert amb els sectors afectats que es tractaran de manera molt més especifica. Són les terrasses instal·lades, per exemple, al Carrer Hospital, a la Plaça Verge del Vilar i al Passeig de Dintre.

Nou regidor de la CUP

La sessió plenària es va encetar encetat amb la incorporació d’un nou regidor a l’Ajuntament de Blanes. Es tracta de Joan Rota Hübenthal, representant de la CUP, que ha entrat en substitució de l’anterior regidora, Clara Castrillo, que va renunciar al càrrec.

Joan Rota va ser cap de llista de la candidatura d’unitat popular en les eleccions del 2011, i representarà a partir d’ara aquesta força política al costat de Jaume Pujadas. Com ja sol ser el tarannà habitual dels edils cupaires, quan l’alcalde li va voler fer entrega del pin daurat que identifica els càrrecs electes del municipi, el nou regidor va declinar acceptar-lo, tal com també va fer Clara Castrillo al rebutjar que se li lliurés una reproducció de la Font Gòtica, la  màxima distinció del municipi, i que s’entrega a tots els edils quan pleguen.

2 mocions aprovades i 2 de rebutjades

En la part de control, la moció presentada per Ciutadans demanant que l’Ajuntament es personi com acusació particular en el cas d’Aigües de Blanes va quedar rebutjada amb els 11 vots en contra de l’equip de govern i el PP. Tampoc va prosperar la moratòria en la implantació de nous supermercats, una proposta d’acord presentada per ICV-EUiA i Batega per Blanes. En aquest darrer cas, va quedar tombada pels 13 vots en contra del PSC, PDeCAT, ERC, Ciutadans i PP, mentre que la resta -10 vots- la van recolzar.

Les dues mocions que van prosperar, totes dues presentades igualment per ICV-EUiA i Batega per Blanes, han estat d’una banda demanar que s’augmentin els pressupostos generals de l’estat per a la lluita contra la violència de gènere i les polítiques d’igualtat. De l’altra, també es va aprovar fer un pla de recuperació del barri de Valldolig, així com que es creï una Comissió Redactora que realitzi processos participatius amb veïns i veïnes per fer Plans de Recuperació Singulars.

Les dues propostes han tirat endavant amb la unanimitat de totes les forces polítiques municipals.

 

Fotos: Aj. Blanes

Publicitat

Automòbils BDN

Polígon Industrial Mas Puigverd, 19-20

08389 – Palafolls

T. 662300310

CENTRE COMERCIAL ESPAI GIRONÈS

Camí dels Carlins, 10

17190 Salt (Girona)

T. 972405980

TOYOTA JAPAND 21

Av. d’Europa, 50

17300 – Blanes

T. 972476406

 

Llumacar – Rent a car

C/. Riera, 26

08397 – Pineda de Mar

T. 937664755

Visita el web

CITROËN GARATGE ANDREU

Av. d’Europa, 50

17300 – Blanes

T. 972358302

Ràdio Marina logo

RÀDIO MARINA | Sempre al teu costat | 100.3 FM | 96.2 FM

Ràdio Marina S.A.
A17063421
Ca la Guidó 1
17300 Blanes (Girona)
972 33 45 00

2021© Ràdio Marina · Disseny web: F/