Arxiu

Blanes aixecarà la reducció horària als locals d’oci nocturn, que es comprometen a lluitar contra l’incivisme

L’acord s’ha presentat en un acte públic a la sala de plens

 

El conveni, que s’ha de signar aquesta setmana entre l’ajuntament i el sector privat, preveu que s’aixequi la reducció horària decretada per l’Ajuntament de Blanes, que va entrar en vigor a principis d’estiu. Amb la posada en marxa del nou decret –que s’aplicarà un cop s’hagi signat el conveni-, els establiments recuperaran el mateix horari que tenien, però sense l’increment de les dues hores més que s’aplicava habitualment durant el període estiuenc. A la pràctica doncs, això significarà que podran obrir una hora més tard que no pas durant l’hivern.

Al aixecar aquesta reducció horària, l’Ajuntament de Blanes dóna un vot de confiança al sector d’oci nocturn que, per la seva banda, s’ha compromès a implementar tota una sèrie de mesures per combatre les actituds incíviques i els aldarulls que afecten els veïns d’Els Pins i La Plantera. De fet, es tracta de tota una sèrie d’accions que ja es van estar tractant en l’anterior reunió de finals de juny.

Controladors a la via pública i retorn dels busos llançadora

A través del conveni que s’ha de signar els propers dies, el compromís dels locals d’oci nocturn -principalment dels responsables de l’empresa que gestiona quatre dels establiments a la zona, entre ells la Discoteca Arena- és que hi haurà un total de 8 controladors treballant la via pública ininterrompudament des de les 11 de la nit fins les 6 del matí. La seva funció serà recordar a tots els usuaris dels voltants de la Zona d’Oci Nocturn i als clients dels locals la obligatorietat de respectar la Ordenança de Civisme i Convivència Ciutadana de l’Ajuntament de Blanes.

Entre d’altres qüestions, la ordenança prohibeix amb sancions que poden arribar a una quantitat màxima de 3.000 € cometre i/o ser protagonista d’actituds incíviques a la via pública. Accions com ara orinar, defecar o escopir; consumir begudes alcohòliques; actituds vandàliques, agressives o negligents; o bé pertorbar la convivència ciutadana fent soroll. Els controladors, que aniran degudament identificats, estaran coordinats per la Policia Local de Blanes, que els dirà quins carrers han d’anar a cobrir pels voltants de la zona d’oci nocturn.

També es restablirà el servei d’autobusos llançadora des de la Discoteca Arena fins l’Estació de tren, que aniran fent viatges de forma contínua des de les 5 de la matinada fins les 7 del matí, propiciant que es pugui fer un desallotjament esgraonat del local. L’objectiu d’aquesta darrera mesura és impedir que durant els viatges a peu de tornada dels grups de joves que surten de l’establiment es cometin la majoria d’actes vandàlics que solen produir-se, com ara retrovisors trencats i altres conductes incíviques.

Campanya de sensibilització de civisme

Un altre dels compromisos a què s’ha arribat amb els representants de la Discoteca Arena és que el preu de les entrades passarà a ser de 15 € enlloc dels 12 € que costa  actualment. L’increment s’espera que ajudi a seleccionar el tipus de públic. Per últim, tots els locals d’oci nocturn s’han compromès a fer una campanya de sensibilització instal·lant rètols visibles on es recorda que s’ha de complir la Ordenança de Civisme i Convivència Ciutadana, i demanant explícitament que es respecti el descans dels veïns i no es faci soroll ni aldarulls a la via pública.

En cas que es comprovi que s’incompleix algun dels punts de l’acord, el conveni quedarà automàticament trencat. D’altra banda, durant la reunió d’ahir també es va acordar que d’aquí a un mes es convocarà una nova reunió per avaluar si les mesures aplicades estan donant un bon resultat.

Els Veïns

En general, bona part dels veïns i veïnes van acollir les mesures amb escepticisme, descrivint la impotència que han sentit durant 15 anys en què porten patint les conseqüències. També van haver-hi opinions amb missatges més optimistes, confiant en què les mesures puguin donar resultats positius.

Publicitat

Estètica Maite

C/. Miguel Hermández, 2

08490 – Tordera

T. 677174090

 

KIA EMPOR SPEED

C/. De Mas Vaixeller, 5 B

17300 – Blanes

T. 972353178

Centre Mèdics Gabimedi

C/ Amadeu Vives, 25

08490 – Tordera

T. 937643050

Desballestament Recuperauto

Pol. Ind. Mas Puigverd, 19-20 Parcel·la 3

08389 – Palafolls

T. 937650401

COL·LEGI STA. MARIA DE BLANES

C/. de la Salut, 24

17300 – Blanes

T. 972330091

Ràdio Marina logo

RÀDIO MARINA | Sempre al teu costat | 100.3 FM | 96.2 FM

Ràdio Marina S.A.
A17063421
Ca la Guidó 1
17300 Blanes (Girona)
972 33 45 00

2021© Ràdio Marina · Disseny web: F/