Arxiu

Blanes acull la XXIII Reunió Anual de la Societat Catalana de Pediatria

Blanes serà els propers dies 12 i 13 de maig la capital catalana de la salut infantil a través de la XXIII Reunió Anual de la Societat Catalana de Pediatria, que aplegarà 250 especialistes. L’objectiu és debatre els avenços i novetats en tècniques de diagnòstic, prevenció i tractament de diverses malalties, així com compartir els coneixements, els estudis i la recerca que els pediatres i cirurgians catalans desenvolupen a casa nostra.

El pediatra blanenc Josep Marès, president del Comitè Organitzador, destaca la singularitat d’aquesta trobada, “volem que sigui un esdeveniment amb un exigent contingut científic d’actualització, de novetats, de caire pràctic i que justifiqui l’esforç i la dedicació que fem per mantenir la nostra formació continuada. El comitè científic n’és plenament conscient, i per això ha treballat amb rigor per garantir un programa equilibrat i seriós, que satisfaci totes les expectatives”. Per aquest motiu, el programa es presenta sota el lema Preparant el futur, compartim plegats els nostres coneixements.

La trobada en què participaran gran part dels pediatres d’arreu de Catalunya l’han preparat representants dels equips pediàtrics de les comarques de la Selva i l’Alt Maresme, tant els que desenvolupen la seva tasca en l’àmbit públic com en el privat. El treball conjunt ha permès incloure tots aquells temes que s’ha considerat més destacats, que preocupen actualment als especialistes de salut infantil i adolescents.

Joan Ferrer entrevista Josep Marès:

Actes oberts a la població

A banda de l’aspecte científic de la trobada, la Societat Catalana de Pediatria també ha organitzat dues activitats perquè tota la població de Blanes –nens i nenes, pares i mares, mestres, etc- participin de l’estada dels professionals de la pediatria catalana en aquest municipi. Per això, s’han organitzat activitats formatives.

Amb el lema La Societat Catalana de Pediatria amb la ciutadania de Blanes, hi haurà dues grans activitats. La primera es farà el matí de divendres, amb un Taller Pràctic de Suport Vital Bàsic. L’objectiu és que els alumnes de sisè de primària de quatre centres educatius infantils aprenguin les principals maniobres de suport vital bàsic, i de Reanimació Càrdio Pulmomar (RCP).

Uns 160 alumnes de diversos centres faran primer una sessió teòrica i després, aplegats en 20 grups de nens i nenes, practicaran amb els coneguts maniquins la vessant pràctica de l’aprenentatge. Per fer-ho, el Comitè de RCP de la Societat Catalana de Pediatria comptarà amb el suport de l’associació RCP a l’Escola, formada per professionals sanitaris de la base operativa del SEM a Blanes, que des de fa dos anys realitzen aquesta formació a les aules del municipi.

D’altra banda, el vespre del divendres s’ha organitzat un debat obert a la participació de tothom qui ho vulgui –pares i mares, mestres, cuidadors, etc- que es presenta sota el nom El paper de la família i l’escola en la salut infantil. Moderada pel doctor Diego Van Esso Arbolave, s’han seleccionat diferents patologies mèdiques que tenen implicacions des de la perspectiva de l’escola i la família i, per tant, cal analitzar-les tenint en compte els dos punts de vista. El debat es farà a les 20’30 h del vespre a la seu de la Reunió Anual, l’Hotel Blaucel.

Publicitat

TOYOTA JAPAND 21

Av. d’Europa, 50

17300 – Blanes

T. 972476406

 

VITALDENT BLANES

C/. d’Alberes, 51

17300 – Blanes

T. 972359778

PNEUMÀTICS MORA

C/. València, 7

T. 972334584

Ctra. Accès Costa Brava, KM 4.7

T. 972353293

17300 – Blanes

MILAR TORDERA

Camí Ral, 182

08490 – Tordera

T. 937640634

Flocem – Totpint

Ctra. Accés Costa Brava, 36

17300 – Blanes

T. 972.35.32.88

 

Ràdio Marina logo

RÀDIO MARINA | Sempre al teu costat | 100.3 FM | 96.2 FM

Ràdio Marina S.A.
A17063421
Ca la Guidó 1
17300 Blanes (Girona)
972 33 45 00

2021© Ràdio Marina · Disseny web: F/