Arxiu

Blanes acull del 17 al 21 la Festa Major Petita dels Copatrons

Aquesta setmana Blanes començarà a viure els actes de la Festa Major Petita, la dels Copatrons Sant Bonós i Sant Maximià, que se celebrarà des del divendres fins al dimarts. A diferència de la Festa Major de Santa Anna, aquest cicle festiu acostuma a tenir un caire molt més popular, ja que inclou un major nombre d’activitats d’arrel tradicional.

La primera d’elles és l’Anunciació de l’Inici de Festa, similar a un pregó itinerant cantat,que es farà demà a les 7 de la tarda, i que s’aturarà per diversos indrets del municipi. Serà seguit a les 8 del vespre pel Toquen a Córrer que farà l’Esbart Joaquim Ruyra acompanyada de la Banda-Cobla del Col·legi Santa Maria.

A les 9 de la nit hi haurà la Cercavila Places i Carrers, amb diferents elements festius pel centre de la vila. L’endemà dissabte a partir de les 6 de la tarda començaran les inscripcions per participar a la Cursa Córrer el Cós davant el Monument a Joaquim Ruyra del Passeig de Mar. A 2/4 de 7 la cercavila prèvia, a les 7 la sortida dels corredors i corredores de totes les edats, i a 2/4 de 8 el lliurament de premis al punt d’arribada, la Plaça de l’Església.

Diumenge els actes tradicionals començaran molt d’hora, a les 8 del matí, amb la Tirada de l’Art que reprodueix un dels mètodes de pesca que avui dia no es practica. Es farà des de davant la Plaça Nostra Senyora del Vilar, a la platja de S’Abanell, i anirà seguida per una Sardinada Popular. A les 12 del migdia cal destacar un canvi en relació als anys anteriors, ja que la tradicional Vermutada que se solia fer sota l’Arc dels Copatrons, s’ha traslladat perquè tingui lloc al Carrer Muralla, davant del local de la Cooperativa, on també tindrà lloc un Dinar Popular a les 2 del migdia.

El dimarts 21 d’agost, festivitat de Sant Bonós i Sant Maximià, es viurà la jornada central més institucional. A les 9 del matí hi haurà una Xocolatada Popular sota l’Arc dels Copatrons, a 2/4 de 12 del matí per l’Ofrena Floral en aquest mateix indret, i a les 12 del migdia un Ofici Solemne a l’Església Santa Maria. A les 7 de la tarda Sardanes amb la Cobla Ciutat de Girona al Passeig de Mar, davant el Monument a Joaquim Ruyra, i a les 10 de la nit Havaneres amb els grupsCabotatge de Blanes i Peix Fregit de Palafrugell, a l’escenari del Banc dels Músics, acompanyat de rom cremat.

Altres activitats: Concert amb el grup “Gaz” i Espectacle amb “Nabac”

A banda dels actes d’arrel tradicional, s’han inclòs tres espectacles pensats per a un públic més ampli. El divendres 18 d’agost a les 10 de la nit actuarà el grup “Gaz” a la Plaça dels Dies Feiners. Es tracta d’una banda de rock de Barcelona que basa els seus temes en una fusió elèctrica del so dels anys 50, 60 i 70. Abasta estils que van des del rockabilly fins al rythm & blues dels Stones o al hardrock de Deep Purple, passant pel glamrock de T-Rex i clàssics com els Beatles, Elvis o Jerry Lewis.

L’endemà diumenge hi haurà dues altres activitats genèriques. Per un costat, a les 7 de la tarda es farà una sessió de Ball de Lindy Hop a la Plaça dels Països Catalans, i per l’altre la Plaça dels Dies Feiners es vestirà de gala per acollir un Espectacle Musical a càrrec del grup Nabac, Records per a tu, amb una selecció de temes de tots els temps interpretats en playback pels artistes d’aquesta entitat.

 

Foto: Ajuntament de Blanes

Publicitat

CENTRE MÈDIC ALOMAR

C/ Del Bosc

17300 – Blanes

T. 872220212

Desballestament Recuperauto

Pol. Ind. Mas Puigverd, 19-20 Parcel·la 3

08389 – Palafolls

T. 937650401

CENTRE MÈDIC PINEDA

Av. Verge de Montserrat, 33

08397 – Pineda de Mar

T. 937672222

PIZZERIA BASILICO

Av. Costa Brava, 32

08389 – Palafolls

T. 937657441

L’Escorxador – Carns Selectes

P.I. Can Verdalet, 114-D

08490 – Tordera

T. 937645183

Ràdio Marina logo

RÀDIO MARINA | Sempre al teu costat | 100.3 FM | 96.2 FM

Ràdio Marina S.A.
A17063421
Ca la Guidó 1
17300 Blanes (Girona)
972 33 45 00

2021© Ràdio Marina · Disseny web: F/