Arxiu

Birrasana deixa Blanes i es trasllada a Lloret de Mar

La setena edició del festival Birrasana tindrà lloc del 29 d’abril a l’1 de maig a Lloret de Mar

Els germans Kevin i Pep Andreu juntament amb Gregori González, organitzadors del Birrasana, han explicat que “el festival Birrasana té dues característiques imprescindibles: la cervesa artesana i la ubicació arran de mar ja que la Costa Brava és el nostre aparador. Lloret ens oferia ambdues condicions i estem molt agraïts a l’Ajuntament per fer possible que la vila hagi esdevingut la seu d’aquesta edició del festival”. I han afegit que “es tracta d’un festival per a tota la família on hi haurà moltes activitats adreçades a la mainada i on també tindrà una protagonisme especial la gastronomia a través del maridatge amb cerveses artesanes”.

Els organitzadors també han remarcat el caràcter internacional del festival, que comptarà amb productors internacionals d’Holanda, Bèlgica i el Regne Unit, entre altres.

Jordi Orobitg, regidor de Promoció Econòmica, ha destacat: “Fa tres anys que vàrem iniciar el projecte del Pla Operatiu amb la Generalitat de Catalunya, la Diputació de Girona i la Mesa Empresarial; els esdeveniments amb un valor afegit com és el Birrasana en formen part i l’objectiu municipal és consolidar-lo i fer-lo més gran”.

BIRRASANA_1 (1)

La part gastronòmica del festival comptarà amb l’assessorament del xef Toni Romero, del reconegut restaurant El Racó de Can Cesc, que té una llarga trajectòria amb maridatges amb cervesa. “Fem uns maridatges d’alta qualitat en què les propostes gastronòmiques s’ajusten perfectament a les diferents cerveses; a través del tast de la cervesa i el que ens descobreix, es crea el plat”.

Jaume Dulsat, alcalde de Lloret, ha tancat l’acte de presentació destacant: “Els esdeveniments són un producte estratègic per a Lloret i el festival Birrasana aporta autenticitat i singularitat, que és el que busquem en els esdeveniments. I ha afegit que “les dates escollides no són casuals; hem buscat un pont que permeti que gaudeixin de la fira visitants d’un dia però també que sigui un atractiu més per a la gent que pernocta a la vila”.

El festival Birrasana s’ubicarà al passeig marítim de Lloret, concretament a l’aparcament de Sa Caleta, ocupant una superfície total de 4.000 m2, dels quals 1.200 m2 seran coberts amb una carpa de grans dimensions on hi haurà les cerveses participants, xerrades i activitats complementàries amb la cervesa artesana com a eix temàtic. L’oferta es complementarà amb música en directe, un gran espai infantil i altres activitats.

Escoltar crònica de Moisés García:

Comunicat de l’ajuntament de Blanes

Coincidint amb la presentació de Birrasana a Lloret, l’Ajuntament de Blanes ha fet pública una nota en la que explica que s’han estudiat fins a quatre possible ubicacions alternatives a l’espai on s’havia fet fins ara, el passeig Cortils i Vieta.

Les queixes encapçalades pel Gremi d’Hosteleria i Restauració anaven dirigides a tres aspectes: la carpa instal·lada al Passeig Cortils i Vieta tapava la vista dels locals de restauració que hi ha en aquest tram del passeig, per aquests mateixos establiments significava una competència, i consideraven que el tipus d’usuaris que anaven al festival feia que tot el seu entorn es veiés brut i deixat.

Des d’alguns grups de l’oposició també s’havien criticat diversos aspectes com per exemple, els 5.000 € de subvenció atorgats per l’Ajuntament de Blanes, així com que se’ls eximís de pagar l’ocupació a la via pública per la utilització del Passeig de Mar. Tot això, a banda de les despeses afegides en altres qüestions, com per exemple, la neteja i recollida de residus generats pel festival.

Festival Birrasana 2

Una de les alternatives plantejades era la dels aparcaments de la zona blava que hi ha a l’esplanada del costat dels pavellons. També es va proposar la mateixa zona del Passeig Pau Casals on s’instal·la durant la festa major el Festival de Música Ensorra’t, i la Plaça dels Països Catalans.

Per últim, una altra de les ubicacions alternatives era un tram del Passeig de la Marina, que s’hagués tallat al trànsit durant la celebració del festival.

Tant l’alcalde, Miquel Lupiáñez, com la regidora de Promoció de la Ciutat, Dafne Galvany, han lamentat que finalment els organitzadors –l’Associació Birrasana i Cervesa Marina- hagin decidit deixar de fer el festival a Blanes. No tan sols per l’important pol d’atracció turístic que ha significat –al 2016 van haver més 15.000 visitants-, sinó perquè els organitzadors són empresaris blanencs, i des del consistori sempre es fa tot el possible per donar suport a les iniciatives locals.

 

Fotos: Ajuntament de Lloret (presentació 2017) i Quim Llorens (edició 2016)

Publicitat

CITROËN GARATGE ANDREU

Av. d’Europa, 50

17300 – Blanes

T. 972358302

PIZZERIA BASILICO

Av. Costa Brava, 32

08389 – Palafolls

T. 937657441

PIZZERIA POMODORO

Pg. Sa Caleta, 26

17310 – Lloret de Mar

T.  972.36.92.03

 

TOYOTA JAPAND 21

Av. d’Europa, 50

17300 – Blanes

T. 972476406

 

MILAR TORDERA

Camí Ral, 182

08490 – Tordera

T. 937640634

Ràdio Marina logo

RÀDIO MARINA | Sempre al teu costat | 100.3 FM | 96.2 FM

Ràdio Marina S.A.
A17063421
Ca la Guidó 1
17300 Blanes (Girona)
972 33 45 00

2022© Ràdio Marina · Disseny web: F/