Arxiu

Arriba a Blanes, Lloret de Mar i Figueres la campanya ‘Invulnerables amb visió’

El programa Invulnerables, la iniciativa contra la pobresa infantil liderada per “la Caixa”, Natural Optics Group i Sor Lucía Caram, continua impulsant la campanya “Invulnerables amb visió”. Es tracta d’una acció que es du a terme a centres oftalmològics de referència a Catalunya, on és present el programa Invulnerables, per tal de vetllar per la salut visual dels nens com a pas indispensable per garantir el seu benestar integral i el suport fonamental per al seu desenvolupament cognitiu.

 

Després d’haver passat per Manresa, Lleida i Girona, la quarta jornada ha tingut lloc  a les consultes d’oftalmologia de l’Institut Oftalmològic Felip Blanes, institució que col·labora amb aquest projecte.

140 nens i nenes d’entre 5 i 18 anys de Blanes, Lloret de Mar i Figueres en situació de vulnerabilitat, la majoria beneficiaris del programa Invulnerables, han estat visitats voluntàriament pels oftalmòlegs i optometristes de l’Institut. Com en les altres ocasions, tots els que necessitin una prescripció podran escollir les seves ulleres amb els professionals de Natural Òptics Group, empresa nacional amb seu a Lleida referent dins del sector de l’òptica amb més de 30 anys d’història i 650 òptiques associades.

Aquesta acció també és possible gràcies a la implicació de la Fundació Climent Guitart, que s’ha sumat a Invulnerables amb visió facilitant aliances amb el territori. Així, la campanya compta amb el suport de professionals de Ksameu, la Fundació Sant Vicenç de Paül de Figueres i els Serveis Socials de Lloret, mitjançant la coordinació de les famílies dels territoris.

Invulnerables amb visió és una aliança dels impulsors d’Invulnerables amb “la Caixa” i Natural Òptics Group, amb el suport del Consell de Col·legis de Metges de Catalunya, que facilita les aliances arreu de Catalunya amb centres sanitaris públics i privats.

Amb aquesta iniciativa, que un cop més suma voluntat pública i privada, els promotors d’Invulnerables volen ajudar a prevenir problemes visuals dels nens. Es té previst que fins al mes de juny, s’hagi arribat a 600 nens i nenes d’arreu de Catalunya.

Escoltar Sor Lucía Caram i el doctor Joan Felip:

 

L’Acadèmia Americana d’Oftalmologia, afirma que els problemes visuals afecten un de cada quatre nens en edat escolar. Per això, és fonamental identificar problemes visuals que puguin afectar el desenvolupament acadèmic i promoure una prevenció que ajudi a evolucionar evitant les limitacions visuals. Si un 25% de la població estudiantil és susceptible de tenir problemes visuals no detectats com la miopia, hipermetropia, astigmatisme o l’ull gandul, cal posar remei, i mai els esforços en aquesta línia seran suficients.

“Invulnerables amb visió” aposta amb ambició per una visió saludable que és sinònim de bona qualitat de vida per als infants, així com en la detecció, estimulació i suport.

Publicitat

MILAR TORDERA

Camí Ral, 182

08490 – Tordera

T. 937640634

KIA EMPOR SPEED

C/. De Mas Vaixeller, 5 B

17300 – Blanes

T. 972353178

AUTOTALLER MAÇANET BOSCH CAR SERVICE

C/. Torderola, Nau 7

17412 – Maçanet de la Selva

T. 972857145

 

SPEED QUEEN (Raval)

C/. Raval, 7

17300 – Blanes

T. 665124323

 

Automòbils BDN

Polígon Industrial Mas Puigverd, 19-20

08389 – Palafolls

T. 662300310

Ràdio Marina logo

RÀDIO MARINA | Sempre al teu costat | 100.3 FM | 96.2 FM

Ràdio Marina S.A.
A17063421
Ca la Guidó 1
17300 Blanes (Girona)
972 33 45 00

2021© Ràdio Marina · Disseny web: F/