Arxiu

Arrenquen l’estelada de Sa Palomera

La matinada d’aquest dissabte uns desconeguts han arrencat la pancarta que reclama la llibertat dels presos polítics, que tornava a estar penjada a la façana principal de l’Ajuntament de Blanes. D’altra banda, aquesta mateixa matinada també s’han endut l’estelada que onejava dalt la Roca de Sa Palomera. En aquest segon cas ha estat d’una manera molt més elaborada, després que s’han entretingut en desmuntar el mecanisme del màstil que la subjectava.

La Policia Local de Blanes està fent indagacions i recollint totes les dades necessàries per identificar els autors dels fets. A ¼ de 5 de la matinada un veí de Blanes ha trucat al cos de seguretat municipal informant que havia vist uns joves a la Roca de Sa Palomera. Els desconeguts han fet bascular el màstil per endur-se l’estelada, han deixat el pal bolcat al terra sense que s’hagi malmès, i els cargols s’han trobat disseminats al seu voltant.

Dos nois i dues noies joves, presumptes autors dels fets

L’informant també ha explicat que el furt l’han protagonitzat dos nois i dues noies joves, que després han marxat en direcció a la zona del Port, on posteriorment la policia no ha localitzat ningú. Ha estat al cap d’un quart d’hora (2/4 de 5 de la matinada) quan, la mateixa patrulla policial que s’ha entrevistat amb el ciutadà que havia donat l’alerta, ha pogut comprovar que s’havien endut la pancarta de la façana consistorial.

Durant aquests dies es continuaran fent noves indagacions respecte aquests fets, sobretot pel que fa a imatges enregistrades amb càmeres de seguretat, i es valorarà quines accions emprèn l’Ajuntament de Blanes. Cal recordar que la pancarta que reclama la llibertat dels presos polítics es va restituir tot just aquest passat divendres a quarts d’onze del matí, després que la matinada del dijous uns desconeguts l’havien arrencat per primera vegada.

Pel que fa a l’estelada de la Roca de Sa Palomera, tant el màstil de grans dimensions com les banderes que s’hi pengen estan a cura d’Acció Cultural Es Viver, que ha pogut comprovar avui al matí que el màstil de Sa Palomera no havia estat malmès, per la qual cosa tenen previst restituir-hi la senyera al llarg d’avui dissabte.

Un altre fil per intentar esbrinar els possibles autors dels fets és la trucada que va rebre un representant de l’Ajuntament de Blanes dijous passat. Un comunicant que es va identificar com a membre de ‘Resistencia de la Alta Tabàrnia’ es va auto-inculpar dels fets i va avançar que properament es posaria en contacte amb el consistori per reclamar un rescat econòmic per tornar la pancarta. Aquesta segona trucada no es va arribar a produir.
Fotografies: Aitor Roger (Aj. de Blanes)

Publicitat

MILAR TORDERA

Camí Ral, 182

08490 – Tordera

T. 937640634

CENTRE COMERCIAL ESPAI GIRONÈS

Camí dels Carlins, 10

17190 Salt (Girona)

T. 972405980

CENTRE MÈDIC ALOMAR

C/ Del Bosc

17300 – Blanes

T. 872220212

FRANCESC TURRÓ MOBILIARI

Av. Costa Brava, sn

08380 – Malgrat de Mar

T. 937611410

Club Tennis Blanes – Rest. Pura Vida

Av. Vila de Madrid, s/n

17300 – Blanes

T. 634944021

 

Ràdio Marina logo

RÀDIO MARINA | Sempre al teu costat | 100.3 FM | 96.2 FM

Ràdio Marina S.A.
A17063421
Ca la Guidó 1
17300 Blanes (Girona)
972 33 45 00

2022© Ràdio Marina · Disseny web: F/