Arxiu

Aquest cap de setmana se celebren les Jornades Europees de Patrimoni (JEP)

Es tracta d’una iniciativa del Consell d’Europa i la Comissió Europea que celebra 30 anys convertida en l’activitat participativa més important d’Europa en relació amb el patrimoni cultural.

Enguany el Consell d’Europa proposa celebrar les Jornades Europees de Patrimoni sota el lema Un patrimoni per a tothom. Un lema amb el qual es vol convidar a totes les institucions, entitats i associacions que participen en l’esdeveniment a programar activitats tenint més presents que mai la varietat i diversitat de públics i col·lectius, per tal que tothom, en igual de condicions pugui gaudir de la Festa Major del patrimoni cultural.

Tres dies de visites culturals i portes obertes per celebrar les Jornades Europees de Patrimoni a Lloret

El  MOLL (Museu Obert de Lloret) proposa diverses activitats: visites guiades gratuïtes i jornades de portes obertes els dies 8, 9 i 10 d’octubre.

Enguany els ciutadans poden apuntar-se a fer visites guiades en els següents equipaments:

  • Masia de Can Saragossa (10h)
  • Museu del Mar (11.30h)
  • Jaciment ibèric de Turó Rodó (13h)
  • Jardins de Santa Clotilde (14h)
  • Cementiri Modernista (18h)

També hi havia la possibilitat de fer una visita guiada a la Casa Museu de Can Font, però en aquests moments les places ja estan exhaurides.

Per participar a les visites guiades cal reserva prèvia a través del web de patrimoni www.patrimoni.lloret.cat o bé trucant al Museu del Mar al 972 36 44 54. Les places són limitades.

El castell de Montsoriu obrirà al públic durant tots els dies del Pont del Pilar

Coincidint amb les Jornades Europees el castell tindrà les portes obertes al públic el divendres i el dissabte a la tarda.

L’horari serà de les deu del matí a les sis de la tarda. Si bé la venta d’entrades es farà fins a una hora abans del seu tancament, és a dir, a les cinc de la tarda. Aquelles persones que vulguin sol·licitar una visita guiada cal que ho facin a través del web www.montsoriu.cat.

Pel que fa el divendres dia 8 d’octubre i el dissabte 9 d’octubre a la tarda, coincidint amb el cap de setmana de les Jornades Europees, la visita el castell serà gratuïta. Concretament, el divendres de les deu del matí a les sis de la tarda i el dissabte de les dues del migdia a les sis de la tarda. L’entrada gratuïta es podrà fer fins una hora abans del tancament del monument.

 

El Maresme se suma a les Jornades Europees de Patrimoni amb portes obertes i activitats especials

Arenys de Mar ofereix diverses activitats. D’una banda, la parròquia de Santa Maria d’Arenys de Mar i Catalonia Sacra organitzen una visita guiada al retaule major de l’església, un dels grans monuments de la retaulística de l’època del barroc. Serà divendres 8 d’octubre a les 17:30h.

A la mateixa localitat costanera també es podran visitar els búnquers. I és que Arenys de Mar conserva una xarxa de búnquers i refugis construïts per defensar la costa dels possibles atacs dels vaixells del bàndol franquista durant la Guerra Civil. Tant dissabte com diumenge es podrà participar en una visita guiada a aquest patrimoni per conèixer la història dels arenyencs i arenyenques que van patir la guerra.

Arenys de Mar acull també una altra visita guiada, un recorregut pel patrimoni que es conserva de les estades de les famílies d’estiuejants que s’instal·laven a la vil·la a principis del segle XX. Tindrà lloc tant dissabte com diumenge de 10h a 13h. I pels aficionats a les activitats nàutiques i pesqueres, podran copsar de primera mà l’ofici des de la drassana tradicional i les barques del moll del port d’Arenys. Es pot triar entre dissabte i diumenge de 10h 14h.

On també es recordarà l’etapa de la Guerra Civil és a Canet de Mar amb una ruta per diferents espais del municipi. Es relataran els esdeveniments i vivències que ocorregueren, aportant dades curioses i anècdotes entranyables, tot i que no faltaran els successos propis d’una guerra. Serà el diumenge 10 a les 9h del matí.

Un altre dels tours que es pot fer al Maresme aquest cap de setmana és a la capella barroca de la Basílica de Santa Maria de Mataró, a més amb un caràcter inclusiu: comptarà amb interpretació en llengua de signes per a persones sordes. Hi ha una única data, dissabte 9 d’octubre a les 12h. Qui ho desitgi també podrà visitar el campanar de Santa Maria el mateix dissabte, amb torns des de les 10h fins les 13h.

A Mataró també s’hi farà una visita i demostració per conèixer a fons una de les tècniques artístiques més present a la Casa Coll i Regàs: l’esgrafiat. Organitzada per la Fundació Iluro, l’activitat mostrarà com es recuperen i preserven aquestes arts. Es farà dissabte a les 18h.

 

Publicitat

LA MASIA TORDERA

C/ Girona, 32-34

08490 – Tordera

T. 937643366

 

 

TOYOTA JAPAND 21

Av. d’Europa, 50

17300 – Blanes

T. 972476406

 

Neteges Escobar

C/. Miralles, 10   P.I. Can Patalina

08380 – Malgrat de Mar

T. 937610744

Club Tennis Blanes – Rest. Pura Vida

Av. Vila de Madrid, s/n

17300 – Blanes

T. 634944021

 

CITROËN GARATGE ANDREU

Av. d’Europa, 50

17300 – Blanes

T. 972358302

Ràdio Marina logo

RÀDIO MARINA | Sempre al teu costat | 100.3 FM | 96.2 FM

Ràdio Marina S.A.
A17063421
Ca la Guidó 1
17300 Blanes (Girona)
972 33 45 00

2021© Ràdio Marina · Disseny web: F/