Arxiu

“Aquest Black Friday, compra amb el cap”

 

El mes de novembre té lloc l’anomenat Black Friday, una jornada de descomptes tant a Internet com en botigues físiques. Enguany serà el dia 27, però en molts casos, s’allarga durant setmanes i ja fa dies que ha començat.

 

L’Oficina de Consum del Consell Comarcal de la Selva aconsella comprar de forma responsable i meditada durant la campanya i dona algunes pautes per evitar les compres impulsives:

 

  • Elaboreu una llista, d’acord amb el vostre pressupost, amb allò que necessiteu.
  • Compareu preusen diversos establiments i desconfieu de les ofertes molt llamineres que trobeu a Internet, ja que podria tractar-se d’un engany
  • Controleu especialment la despesa amb targeta de crèditi les compres finançades
  • Reviseu que els productes mostrin tant el preu original com el rebaixat

 

A l’hora de comprar per internet, el més important és escollir un comerç electrònic que sigui segur i de confiança, és a dir, que ja es conegui prèviament o del qual se’n tingui alguna referència per amics o familiars. En cas de dubtar de la seva fiabilitat, el Consell Comarcal recomana fer el següent:

 

  • Busqueu l’opinió d’altres usuaris a la xarxa i mireu que sigui un web mínimament acurat
  • Localitzeu les dades de contacte i una adreça física d’ubicació de l’empresa.
  • Reviseu que s’informi correctament de les condicions: les modalitats de pagament i d’enviament disponibles, el cost del transport, els terminis d’entrega i els sistemes de devolució.
  • Comproveu si l’adreça electrònica comença per https –és un senyal de seguretat–. A més, a la part inferior del navegador hi apareixerà el dibuix d’un cadenat tancat.

 

Per seguretat, és preferible no accedir a botigues virtuals des d’enllaços que  arribin per missatge o per correu electrònic. És més segur escriure directament l’adreça en el navegador, així  s’evita  accedir per error en dominis fraudulents que pretenen simular els originals usant noms semblants.

En les compres per internet es disposa de 14 dies per retornar els productes, és el que s’anomena dret de desistiment. Però cal tenir en compte en queden exclosos els productes fets a mida o personalitzats, el menjar, els bitllets de transport aeri i les reserves d’hotel entre d’altres.

I en darrer lloc cal guardar les factures o els comprovants de compra, ja que són la garantia per poder reclamar.

 

Publicitat

TOYOTA JAPAND 21

Av. d’Europa, 50

17300 – Blanes

T. 972476406

 

Comastech

Av. Estació, 52

17300 – Blanes

T. 972963711

 

Setemcat

C/. Costa i Forneguera, 33

08370 – Calella

T. 937690448

 

Jugueteria El Genio

C/. Josep Tarradellas, 58

17300 – Blanes

T. 872505761

Ràdio Marina logo

RÀDIO MARINA | Sempre al teu costat | 100.3 FM | 96.2 FM

Ràdio Marina S.A.
A17063421
Ca la Guidó 1
17300 Blanes (Girona)
972 33 45 00

2021© Ràdio Marina · Disseny web: F/