Arxiu

Apoteòsic final del 55è aniversari de l’Esbart Joaquim Ruyra

L’Esbart Joaquim Ruyra de Blanes ha posat aquest cap de setmana punt i final a un intens cicle d’actes que han tingut lloc els darrers mesos per commemorar el seu 55è aniversari. Dissabte a la nit la Parròquia Santa Maria va vibrar una vegada més amb l’espectacle ‘Tornem a Casa’ i l’endemà diumenge tota l’entitat en ple, juntament amb col·laboradors, amics i amigues, es van aplegar en un dinar de germanor.

Amb motiu de l’aniversari, l’Esbart Joaquim Ruyra no ha fet sinó tornar a demostrar, una i altra vegada, que el més de mig segle de vida que ha passat l’ha fet adquirir experiència i maduresa. Al mateix temps, també ha quedat força clara la bona forma de què gaudeix. Prova d’això la va tenir tothom el gener passat precisament amb la primera vegada que el cos de dansa va oferir l’impactant espectacle ‘Tornem a Casa’, que va encetar el cicle commemoratiu.

Aquest passat dissabte es va oferir una re-edició d’aquella actuació, afegint i traient algunes de les danses. Més de 400 persones van omplir el recinte sacre -amb les entrades exhaurides des de feia dies- per reviure en alguns casos i copsar per primera vegada en d’altres l’esclat d’emocions sensorials que ja va ser aclamat pel públic fa 10 mesos, com va tornar a passar de nou fa dos dies.

L’alcalde de Blanes i regidor de Cultura, Mario Ros, i la presidenta de l’Esbart Joaquim Ruyra, Anna Turon, van encapçalar la representació de l’espectacle, així com diversos regidors i regidores del consistori. Al terme de l’actuació, tots ells i elles van immortalitzar l’especial ocasió amb una fotografia de grup acompanyats pel cos de dansa.

Projectes immediats i de futur

L’endemà diumenge, la gran família de l’Esbart Joaquim Ruyra va tancar definitivament els actes del 55è aniversari d’una manera més distesa: un dinar de germanor on van assistir un centenar de comensals. El nucli central de l’esbart són els seus ballarins i ballarines, i en aquest sentit el cos de dansa està format per unes 25 persones i a l’escola de dansa n’hi ha una 30ena.

L’elenc de l’esbart el completa l’equip tècnic de llum i so, així com la resta de mans que fan possible que la màgia d’una actuació sigui possible: vestuari, maquillatge, perruqueria. Tot és necessari i imprescindible quan es tracta de fer la posada en escena. La resta d’assistents al dinar van ser familiars, amics i amigues, col·laboradors fidels que van celebrar plegats uns mesos molt intensos. Entre ells s’hi comptaven Salvador Roca, mestre de cerimònies habitual, o bé els fotògrafs oficials Antònia Borràs i Francesc Carrión, entre d’altres.

També va ser el moment de mirar cap al futur, com se sol fer en qualsevol aniversari. En aquest sentit la presidenta de l’Esbart Joaquim Ruyra, Anna Turon, ha avançat dos dels projectes en què estan treballant. Un d’ells és un nou espectacle que estan preparant a l’estil del DAD EXE (Dret a Decidir Executable), i l’altre és la representació que es tornarà a fer de l’espectacle ‘Tornem a Casa’.

L’emplaçament tornarà a ser l’Església Santa Maria, i el motiu serà precisament perquè tancarà el cicle d’actes commemoratius que es viuran a Blanes al llarg del 2019 amb motiu dels 700 anys de la Parròquia Santa Maria. Aquesta tercera ocasió serà diferent a les dues anteriors viscudes fins ara perquè les cançons i temes dels balls s’interpretaran amb una formació musical en directe.

 

Imatge: Antònia Borràs

Publicitat

Comastech

Av. Estació, 52

17300 – Blanes

T. 972963711

 

Estètica Maite

C/. Miguel Hermández, 2

08490 – Tordera

T. 677174090

 

CENTRE MÈDIC PINEDA

Av. Verge de Montserrat, 33

08397 – Pineda de Mar

T. 937672222

Desballestament Recuperauto

Pol. Ind. Mas Puigverd, 19-20 Parcel·la 3

08389 – Palafolls

T. 937650401

Centre Mèdics Gabimedi

C/ Amadeu Vives, 25

08490 – Tordera

T. 937643050

Ràdio Marina logo

RÀDIO MARINA | Sempre al teu costat | 100.3 FM | 96.2 FM

Ràdio Marina S.A.
A17063421
Ca la Guidó 1
17300 Blanes (Girona)
972 33 45 00

2021© Ràdio Marina · Disseny web: F/