Arxiu

“ALS MARXANTS, ENS VOLEU O ENS ARRUÏNEU?”

La Confederació Catalana d’Associacions de Marxants  “COCAM” ha fet public un comunicat on denuncia la seva situació i demana a les administracions que actuïn:

“Davant la greu afectació per la crisi sanitària provocada per la COVID-19, el tancament dels mercats de marxants i l’impacte econòmic que ha tingut, els ingressos dels marxants des de dijous 12 de març de 2020 són nuls, per la qual cosa aquest col·lectiu queda sense liquiditat i sense capacitat per fer front tant a les despeses mínimes per abastir la nostra llar, com per fer front a les derivades dels nostres negocis. Per tant, com a representants del col·lectiu dels marxants de Catalunya EXIGIM:

La incorporació immediata de TOTS ELS MARXANTS a la nostra activitat als mercats  d’arreu de Catalunya. 

Des del sector hem fet propostes i ens hem posat a disposició de l’administració des del primer dia, sense cap resultat; només hem rebut menyspreu i rebuig a qualsevol proposta feta per part nostra.
Tot i que la nostra activitat està regulada pels Ajuntaments, aquests no tenen mai en consideració el sector, i els tècnics es pensen que, des d’un despatx i amb la seguretat del seu sou a final de mes, poden jugar amb el menjar de més de 7.000 famílies autònomes i més de 17.000 treballadors, fent interpretacions del BOE al seu capritx, tal com ha fet la Diputació de Barcelona amb la publicació de la seva Guia per al Suport al Reinici dels Mercats de Venda No Sedentària, que representa un gir de 360º a la interpretació que havia fet una setmana abans, amb un BOE de diferent data però amb el mateix text.

El Gobierno de España, amb la dictadura que ens ha implantat només busca la ruïna dels més febles, ajudes insuficients per al sector del comerç en general, i particularment per al nostre sector, que ja està prou degradat i a precari a causa de la NEFASTA GESTIÓ per part de la majoria d’Ajuntaments. Davant la falta de concreció per part del Govern per posar ordre a la nostra activitat, cal un Registre de Marxants o Carnet Professional.

Acceptem que es delimiti, si és necessari, la mobilitat, que es prenguin les mesures necessàries per tal de garantir la seguretat tant del client com del propi marxant; que ens mantinguin en tot moment les distàncies de seguretat social, prenent com a referència qualsevol establiment tancat, sigui Mercadona, Esclat, Carrefour, entre d’altres; aquests sí que fan el que volen amb total impunitat, davant la passivitat de les Administracions, que tant diuen que vetllen per nosaltres.

A més, tenint en compte que els marxants som una activitat que, professionalitzada, seria molt útil per al petit comerç i la restauració de l’entorn, som molt dinamitzadors i al mateix temps estem molt  perjudicats. Hem estat, els últims anys, una activitat marginada i poc considerada; creiem que tenim fórmules per garantir la seguretat tant dels marxants com de la ciutadania que vingui a gaudir de la compra als mercats de marxants.

Informacions com el reportatge de la Televisió de Catalunya són totalment errades, perquè aquí no parlem d’ètnies, races ni cultures, sinó que estem parlant de famílies, autònoms i treballadors de tota mena. És molt dolorós que professionals de la informació de casa nostra siguin populistes o senzillament hipòcrites.

Que els responsables de prendre les decisions no siguin conscients del mal que estan fent amb les seves propostes, inadmissibles, com els percentatges, i que els ajuntaments hagin de triar qui treballa… és hipocresia pura. El personal és inadequat, i els ministres i el Govern català, que tant sembla que vol protegir els petits, no ho fan… FAL·LÀCIES.

Amb les mesures proposades, estem segurs que tothom estarà més protegit que amb moltes de les mesures teòriques preses per grans centres, mercats municipals i terrasses de baretos on ningú controla res.

Els marxants prendran totes les mesures higièniques com posar-se guants, gel hidroalcohòlic i mascaretes.

Els clients hauran d’accedir al mercat amb guants i mascaretes i als que no disposin d’aquest material, se’ls facilitarà”.

Publicitat

FRANCESC TURRÓ MOBILIARI

Av. Costa Brava, sn

08380 – Malgrat de Mar

T. 937611410

PNEUMÀTICS MORA

C/. València, 7

T. 972334584

Ctra. Accès Costa Brava, KM 4.7

T. 972353293

17300 – Blanes

Estètica Maite

C/. Miguel Hermández, 2

08490 – Tordera

T. 677174090

 

PIZZERIA BASILICO

Av. Costa Brava, 32

08389 – Palafolls

T. 937657441

CITROËN GARATGE ANDREU

Av. d’Europa, 50

17300 – Blanes

T. 972358302

Ràdio Marina logo

RÀDIO MARINA | Sempre al teu costat | 100.3 FM | 96.2 FM

Ràdio Marina S.A.
A17063421
Ca la Guidó 1
17300 Blanes (Girona)
972 33 45 00

2021© Ràdio Marina · Disseny web: F/