Arxiu

Alba Saskia serà la pregonera de la Festa Major de Blanes

El cicle festiu se celebrarà del 21 al 28 de juliol, compta amb 207.000 € de pressupost, i inclou el 48è Concurs Internacional de Focs d’Artifici de la Costa Brava

La jove escriptora blanenca Alba Saskia, qui va transcendir les fronteres del municipi, Catalunya i l’estat espanyol l’any 2016, quan la seva primera novel·la ‘Con un par de alas’ va ser escollida una de les 10 obres finalistes del 65è Premi Planeta, farà el pregó de les festes de Santa Anna 2018.

Això li va significar saltar a tots els mitjans de comunicació nacionals i estatals. No tan sols per l’extraordinari fet que una escriptora jove i desconeguda quedés finalista. La seva manera d’afrontar la rara malaltia minoritària que pateix –la síndrome de Brown Vialetto Van Laere (BVVL)-, la història de superació i lluita que amaga el seu somriure permanent, va discórrer paral·lelament a la seva vàlua literària quan els mitjans de comunicació van reflectir la seva història a la premsa escrita, ràdio i televisió.

Fa sis anys, l’Alba va quedar trasbalsada per aquesta malaltia, que als 21 anys li va causar perdre bona part de la seva audició, i una atròfia muscular severa. Lluny de deixar-se vèncer, l’Alba va experimentar llavors un punt d’inflexió que la va conduir a renéixer en Hope (Esperança, en anglès) a través d’un blog on escrivia sota aquest pseudònim. També va posar en marxa l’Associació Hope, entitat estatal que lluita per a la investigació de la síndrome que pateix.

Escoltar l’alcalde Mario Ros i Alba Saskia:

48è Concurs Internacional de Focs d’Artifici

L’ingredient més destacat de la Festa Major de Santa Anna de Blanes és el 48è Concurs Internacional de Focs d’Artifici de la Costa Brava, que inclourà sis espectacles pirotècnics de primer ordre. En aquesta nova edició, participaran 3 empreses de l’estat espanyol i 3 altres de l’estranger: dues d’Itàlia i una de Suïssa.

La Comissió Tècnica del Jurat del Concurs de Focs ha triat les millors propostes presentades, havent primat la qualitat dels espectacles per configurar un programa que garanteixi sis nits de focs inoblidables. Aquests darrers anys el prestigi consolidat que gaudeix el certamen blanenc ha fet que, una vegada més, hagi augmentat el nombre de pirotècnies que van oferir-se per ser seleccionades, amb un total de 22, d’entre les quals 8 eren estrangeres.

La primera nit, la del dissabte 21 de juliol, comptarà amb la participació d’una veterana empresa valenciana: Caballer FX Pirotècnica Global Foc, i l’endemà diumenge serà el torn de la primera participant estrangera, la Pirotècnia Pyrotitaly, de la localitat italiana de Cavriago. Dilluns llençarà els seus focs una empresa de fora de l’estat espanyol, la Pirotècnia SAGL, procedent d’Ascona, a Suïssa.

El dimarts 24 de juliol el públic gaudirà del castell de focs que oferirà la guanyadora en les dues anteriors edicions consecutives, la Pirotècnia Ferrández de Múrcia, mentre que el dimecres 25, vigília de la festivitat de Santa Anna, dispararà una altra de les novetats d’enguany, la Pirotècnica Xaraiva de Verin (Galícia). Per últim, el dia central de la Festa Major, el dijous 26, serà el torn d’una empresa apreciada per la màgia dels seus espectacles, Parente Fireworks, de Melara (Itàlia).

Que el concurs constitueix el cor de la Festa Major de Blanes és indiscutible, i de fet els darrers anys el cartell que anuncia el cicle festiu l’ocupa una fotografia de l’edició passada, triada amb la col·laboració de l’AFIC, l’Agrupació Fotogràfica i Cinematogràfica. Enguany la instantània és obra del fotògraf blanenc Josep Salip.

El programa de la Festa Major de Santa Anna inclou un ample ventall d’actuacions per a tot tipus de públic, que combinen propostes professionals i a càrrec d’entitats blanenques. Totes elles tenen un nexe comú: estan avalades pel prestigi i la qualitat dels espectacles que oferiran, configurant tot plegat una festa molt equilibrada. 

Hi haurà 7 emplaçaments principals: l’Escenari Festa Major a la Plaça dels Dies Feiners; l’Escenari Ensorra’t, el Festival de Música Jove –del 21 al 25 de juliol; l’Escenari Infantil al Passeig Pau Casals; i el Teatre de Blanes. Els tres restants estan regentats per entitats: l’Associació Cultural Joan Comorera (a l’antic Camp de Futbol), el Korre que Token Fest 18 (a la Plaça d’Espanya) amb l’Esbart Joaquim Ruyra; i la Casa de Andalucía, a la Plaça dels Països Catalans.

Publicitat

Club Tennis Blanes – Rest. Pura Vida

Av. Vila de Madrid, s/n

17300 – Blanes

T. 634944021

 

FRANCESC TURRÓ MOBILIARI

Av. Costa Brava, sn

08380 – Malgrat de Mar

T. 937611410

Esyc – Cafés Garibaldi

08490 – Tordera

T. 676571102

 

COL·LEGI STA. MARIA DE BLANES

C/. de la Salut, 24

17300 – Blanes

T. 972330091

ESTACIÓ DE SERVEI ESSER

Av. Alegries, 89-91

17310 – Lloret de Mar

T. 972363854

Ràdio Marina logo

RÀDIO MARINA | Sempre al teu costat | 100.3 FM | 96.2 FM

Ràdio Marina S.A.
A17063421
Ca la Guidó 1
17300 Blanes (Girona)
972 33 45 00

2021© Ràdio Marina · Disseny web: F/