Arxiu

Accions especials del Servei local de Teleassistència pel coronavirus

S’ha reforçat el seguiment a les persones més vulnerables, així com la coordinació amb els serveis socials municipals per tal d’atendre immediatament totes les emergències i poder garantir la cobertura de les necessitats bàsiques.

 

El Servei local de Teleassistència de les comarques gironines, que gestiona Dipsalut, l’Organisme de Salut Pública de la Diputació de Girona, és un recurs imprescindible per a la gent gran o amb dependència que viu sola, un dels col·lectius més vulnerables en l’episodi de pandèmia generat pel COVID-19.

És per això que, després de l’activació del Pla Procicat, feta per la Generalitat de Catalunya, el Servei ha adoptat, des del dijous 12 de març, un seguit de mesures per assegurar la resolució d’emergències dels usuaris i per garantir el correcte funcionament dels processos bàsics d’atenció, com a prioritats davant aquesta situació extraordinària.

Les diferents accions es troben en el marc del Pla de Contingència especial risc COVID-19 Servei local de Teleassistència a les comarques gironines – Dipsalut.

 

725 trucades de persones usuàries sol·licitant informació sobre el coronavirus

Des del passat dia 12 i fins el dia 15 de març, el Servei local de Teleassistència ha rebut un total de 725 trucades sol·licitant informació sobre el nou coronavirus. En aquestes trucades, els i les professionals del Centre d’Atenció del Servei han aportat consells de prevenció a les persones usuàries, sempre segons les instruccions i els protocols marcats pel Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya, així com les instruccions establertes pel Govern central en relació amb l’estat d’alarma.

La voluntat del Servei és transmetre tots aquests consells, amb un suport i acompanyament als usuaris, afavorint també que mantinguin el contacte amb l’exterior, tot i aquests dies de confinament. Tot i això, cal un ús responsable del Servei, ja que la prioritat absoluta és atendre les possibles situacions d’emergència entre les persones usuàries.

 

De les 87 emergències gestionades aquests dies, 3 estan relacionades amb el coronavirus

Des del dia 12 i fins el 15, el Servei local de Teleassistència de les comarques gironines ha gestionat un total de 87 situacions d’emergència, de les quals, 3 estan relacionades amb el COVID-19. Aquestes 3 corresponen a municipis de l’Alt Empordà i la Selva. S’han derivat al 061, que ha obtingut la informació de la que disposa el Servei i que pot ser d’interès per a cada cas.

 

Seguiment proactiu als usuaris més fràgils per identificar necessitats

En aquest moment de situació excepcional, el Servei local de Teleassistència ha prioritzat les seves accions segons importància/urgència i factors de risc.

Una de les accions que es realitzen de manera continuada són les trucades de seguiment proactiu, especialment a les persones usuàries considerades més vulnerables, sigui pel seu estat de salut, nivell de dependència, manca de xarxa familiar o altres suports i aïllament.

Publicitat

L’Escorxador – Carns Selectes

P.I. Can Verdalet, 114-D

08490 – Tordera

T. 937645183

CENTRE COMERCIAL ESPAI GIRONÈS

Camí dels Carlins, 10

17190 Salt (Girona)

T. 972405980

FRANCESC TURRÓ MOBILIARI

Av. Costa Brava, sn

08380 – Malgrat de Mar

T. 937611410

The Home Outlet

Rbla. Joaquim Ruyra, 29

17300 – Blanes

T. 937998244

KIA EMPOR SPEED

C/. De Mas Vaixeller, 5 B

17300 – Blanes

T. 972353178

Ràdio Marina logo

RÀDIO MARINA | Sempre al teu costat | 100.3 FM | 96.2 FM

Ràdio Marina S.A.
A17063421
Ca la Guidó 1
17300 Blanes (Girona)
972 33 45 00

2021© Ràdio Marina · Disseny web: F/