Arxiu

Sant Hilari posa punt i final a l’Any Jaumet amb un musical i un llibre il·lustrat per Pilarín Bayés

Gemma Masó (SANT HILARI SACALM). La petita història d’en Jaumet és un llibre, il·lustrat per Pilarín Bayés que recull la història d’un dels personatges més emblemàtics de Sant Hilari: en Jaumet del Flabiol. Ha estat presentat aquest divendres a la Sala Noble i ha acollit a un gran nombre d’assistents, entre els quals l’autor del text, Raimon Artís, la il·lustradora Pilarín Bayés i l’alcalde Joan Ramon Veciana.

Per escriure la història d’en Jaumet, Artís va explicar que va buscar informació a l’Arxiu de Sant Hilari Sacalm. També als programes la Festa Major del poble, on cada any hi apareix algun article que fa referència a en Jaumet. “A mesura que m’anava endisnant a la història d’en Jaumet, m’imaginava la quantitat de pàgines que escriuria”, afirmà Artís, “vaig pensar que seria més senzill si en Jaumet explicava la seva vida a la Pilarín, i ella ens en feia la història il·lustrada”.

Durant la presentació, Pilarín Bayés va parlar d’en Jaumet. Alhora, dibuixava alguns personatges que ben bé s’haguessin pogut creuar per la vida del famós hilarienc. Pilarín, que enguany ha publicat el llibre número 1.000, es va mostrar molt contenta d’haver pogut participar en un projecte com el de La petita història d’en Jaumet.

A molts llocs, una persona amb una disminució, en aquell temps, era objecte de burla, d’escarràs, de fer-l’ho treballar molt. Aquí va trobar gent que se’l van estimar. Va trobar gent que el van ajudar a fer un carro perquè no hagués de portar l’aigua a coll. Això va ser a les dues parts. La gent del poble el reconeixia com a seu i se l’estimava. Però els de fora, també se’l van arribar a estimar.

A l’acabar la presentació, Pilarín Bayés i Ramon Artís van firmar els llibres. La petita història d’en Jaumet es pot comprar a l’Oficina de Turisme – Can Rovira, a Sant Hilari Sacalm.

Un musical dedicat

L’Any Jaumet acabarà aquest mateix dissabte amb el musical Jaumet, joguina de Sant Hilari. Dirigit per Jaume Fàbregas, l’obra, ja estrenada l’any 2014, la protagonitzaran membres de la coral local Veus Alegres. Les entrades es poden obtenir a Can Rovira o també per Internet.

L’Any Jaumet

Jaume Traveria i Riera va néixer fa 150 anys a Sant Hilari Sacalm. D’aquí que l’Any Jaumet hagi sigut la commemoració de l’aniversari d’un dels personatges més famosos de Sant Hilari. Nascut a Mas Claver, en Jaumet va ser considerat el primer venedor d’aigua del poble. Anava pels carrers de Sant Hilari amb un carro amb càntirs i tocant el flabiol.

L’alcalde del poble, Joan Ramon Veciana, valora molt positivament el que ha sigut aquest any dedicat a en Jaumet, “una demanda que hi havia per part del poble”, afirma.

Publicitat

TOYOTA JAPAND 21

Av. d’Europa, 50

17300 – Blanes

T. 972476406

 

Flocem – Totpint

Ctra. Accés Costa Brava, 36

17300 – Blanes

T. 972.35.32.88

 

PIZZERIA POMODORO

Pg. Sa Caleta, 26

17310 – Lloret de Mar

T.  972.36.92.03

 

PIZZERIA BASILICO

Av. Costa Brava, 32

08389 – Palafolls

T. 937657441

Neteges Escobar

C/. Miralles, 10   P.I. Can Patalina

08380 – Malgrat de Mar

T. 937610744

Ràdio Marina logo

RÀDIO MARINA | Sempre al teu costat | 100.3 FM | 96.2 FM

Ràdio Marina S.A.
A17063421
Ca la Guidó 1
17300 Blanes (Girona)
972 33 45 00

2024© Ràdio Marina · Disseny web: F/