Arxiu

26 artistes de set països diferents participaran al Circ de Nadal de Girona en un pista sobre l’aigua

El Circ de Nadal de Girona d’aquest any donarà més sentit que mai a l’expressió del ‘més difícil encara’ que s’atribueix a aquesta art escènica. Segons destaca l’organització, muntar una piscina gegant de 120.000 litres d’aigua al pavelló municipal de Fontajau suposa un repte tècnic que, a més, té un temps limitat per executar-se. Per tal d’encaixar la proposta, aquest any el circ començarà el dia de Sant Esteve.

“El públic aplaudeix l’artista però n’hi ha moltíssims més que no pujaran a escena”, afirma el director del Circ De Nadal, Genís Matabosch, en referència al personal que farà possible el muntatge i el funcionament. Una quinzena de tècnics estaran pendents que les setze atraccions surtin a la perfecció davant més de 2.000 espectadors. El muntatge obliga a desmuntar del tot el parquet que normalment hi ha a la pista del pavelló de Fontajau i a posar-hi una piscina que fa dos metres d’alçada.

“Aquest fet ens ha obligat a eliminar les cadires a peu de pista”, assegura Matabosch. La pista, ubicada a Rússia, vindrà expressament a Girona repartida en quatre tràilers. Aquesta infraestructura serà el segon cop que surt del país després d’anar a Budapest el 2015.

El repte afegit del Circ de Nadal de Girona és que aquesta pista sobre l’aigua incorpora fonts dansants i pluja artificial. La pista sura o s’enfonsa a través d’uns mecanismes hidràulics en funció de les necessitats de cada número. “La pista té diferents porcions i només la peça central és fixa”, explica el seu director.

Artistes de primer nivell

Els 26 artistes de la quarta edició del Circ de Nadal de Girona venen de set països diferents. Matabosch assenyala “com l’atracció estrella” el funambulisme de la Troupe Peshkov. Procedents de Bielorrússia, fan propostes atrevides sobre un cable penjant que té pendent. “És el muntatge tècnic més difícil que ha fet el circ de Nadal”, assegura Matabosch. A banda, la persona que travessa el fil porta al damunt de cada espatlla una actriu que toca el violí.

Un altre dels números del Circ de Nadal és el Duo Medel. Aquests mexicans van guanyar el premi al darrer festival Elefant d’Or i actuaran a Girona abans d’anar al festival de Massy, a França. Del Circ de Nadal d’aquest any també en destaquen els pallassos russos Anton i Victor Franke o l’atracció, única al món, de cintes aèries enmig de raigs d’aigua que fa Angelina Prokhorova. “Literalment, balla amb raigs d’aigua que poden arribar als dotze metres d’alçada”, relata el director del Circ de Nadal.

A banda de la purament tècnica, una altra dificultat de la pista d’aigua ha estat la selecció dels artistes. El director de l’esdeveniment recorda que la primera edició la van fer sobre gel i que, així, haurien pogut fer “dos o tres espectacles diferents”. En canvi, el “càsting” d’artistes que treballen sobre el medi aquàtic ha costat més. “Difícilment podríem fer més d’un espectacle”, explica.

Publicitat

ESCOLES FRETA

C/. Costa i Fornaguera, 2-14

08370 – Calella

T. 937661982

CITROËN GARATGE ANDREU

Av. d’Europa, 50

17300 – Blanes

T. 972358302

Centre Mèdics Gabimedi

C/ Amadeu Vives, 25

08490 – Tordera

T. 937643050

Geri Home

08370 – Calella

T. 641732836

Visita el web

Desballestament Recuperauto

Pol. Ind. Mas Puigverd, 19-20 Parcel·la 3

08389 – Palafolls

T. 937650401

Ràdio Marina logo

RÀDIO MARINA | Sempre al teu costat | 100.3 FM | 96.2 FM

Ràdio Marina S.A.
A17063421
Ca la Guidó 1
17300 Blanes (Girona)
972 33 45 00

2021© Ràdio Marina · Disseny web: F/