Arxiu

25è aniversari de la UdG

La UdG celebra 25 anys amb el repte d’obrir-se al món, digitalitzar-se i tenir “un arrelament més fort” al territori

Aquest dilluns, com ja va passar ara fa 25 anys, les campanes de Girona han tornat a repicar a l’uníson. Aleshores ho van fer per celebrar que el Parlament de Catalunya va aprovar la Llei de creació de la Universitat de Girona (UdG). I avui ho han fet per commemorar que la institució ja té un quart de segle.

Un quart de segle durant el qual la UdG no ha parat de créixer. De fet, només cal donar una ullada a les dades per certificar-ho. D’aquelles primeres classes a la Casa de Cultura i fins avui, amb els campus del Barri Vell, Montilivi i Emili Grahit (que sumen 161.496 metres quadrats); de les 23 llicenciatures d’aleshores als 45 graus i dotze dobles titulacions actuals; dels 7.000 estudiants i escaig de principis dels 90 als 15.162 actuals, i dels 5,6 MEUR de pressupost de llavors als 89,32 MEUR actuals.

El rector de la UdG, Sergi Bonet, assegura que ara l’objectiu de la UdG no és tant el de créixer –”això ja s’ha fet en aquests 25 anys”, precisa- sinó el d’incrementar la qualitat dels estudis. I això passa, a parer de Bonet, per impulsar tant l’arrelament al territori com també per obrir-se encara més al món.

El rector assegura que, per assolir aquestes fites, la digitalització de l’oferta acadèmica hi jugarà un paper important. Per una banda, perquè permetrà a tots els gironins “fer-se encara més seva” la UdG gràcies al fet d’assegurar-los “una formació continuada” a distància. I per l’altra, perquè les noves tecnologies faran possible continuar internacionalitzant la UdG.

“Ja hem signat convenis amb universitats de l’arc mediterrani, de l’Amèrica Llatina i de l’Àsia; i la nostra voluntat és continuar impulsant-ne més”, subratlla Sergi Bonet. I hi afegeix: “Això ens permetrà ampliar l’oferta sense que sigui necessària la mobilitat tant dels estudiants com del professorat”.

Al costat de la digitalització, Sergi Bonet també aposta per bastir “una autèntica UdG que sigui pública”. I això significa, com també ha defensat davant la resta de rectors catalans, que el preu dels graus arribi a ser gratuït. “Una aposta per un país ha de passar perquè tots els ciutadans puguin desenvolupar al màxim les seves habilitats i competències; i com ja s’ha fet en les altres etapes educatives, una de les solucions és la gratuïtat dels estudis universitaris”, afirma.

Reunió a Madrid pel Parc Científic

Bonet no amaga, però, que al costat dels reptes de futur, la UdG també es troba immersa en riscos. I a dia d’avui, el principal es troba en el futur del Parc Científic i Tecnològic, en concurs de creditors des de principis del 2015.

Ara, la propera data fixada al calendari per evitar-ne la liquidació és el 26 de gener. Serà aleshores quan s’esgoti la pròrroga –aquesta ja, la segona- que ha concedit el Jutjat Mercantil per desencallar l’acord que permeti salvar el complex.

Precisament, Bonet ha avançat que aquest dimarts es reunirà a Madrid amb el secretari d’Estat d’Hisenda per tractar sobre la situació del Parc. “Hi estem treballant intensament; en aquest moment, podem començar a veure el forat del túnel, però encara no podem confirmar que hi hagi solució”, ha admès el rector de la UdG.

 

Foto ACN

Publicitat

DRIVIM CALELLA

C/. Sant Jaume, 469

08370 – Calella

T. 937691104

Esyc – Cafés Garibaldi

08490 – Tordera

T. 676571102

 

Flocem – Totpint

Ctra. Accés Costa Brava, 36

17300 – Blanes

T. 972.35.32.88

 

KIA EMPOR SPEED

C/. De Mas Vaixeller, 5 B

17300 – Blanes

T. 972353178

CENTRE MÈDIC PINEDA

Av. Verge de Montserrat, 33

08397 – Pineda de Mar

T. 937672222

Ràdio Marina logo

RÀDIO MARINA | Sempre al teu costat | 100.3 FM | 96.2 FM

Ràdio Marina S.A.
A17063421
Ca la Guidó 1
17300 Blanes (Girona)
972 33 45 00

2021© Ràdio Marina · Disseny web: F/