Arxiu

25-N, Dia internacional contra la violència vers les dones

El SAI de Blanes LGBTI+, Servei d’Atenció Integral a la diversitat, organitza un concurs per escollir logotip

Aquest mes de novembre s’ha obert la convocatòria d’un concurs que, més enllà d’aconseguir el seu objectiu explícit, també vol fomentar alhora la participació i la consciència social del servei que el promou. Es tracta d’un certamen per seleccionar un logotip que a partir d’ara pugui identificar de manera més personalitzada el SAI Blanes, el Servei d’Atenció Integral a la Diversitat d’aquest municipi, que pertany a Acció Social de l’Ajuntament de Blanes.

Per això, s’ha obert al major ventall possible de participants: totes les persones residents a Catalunya majors de 14 anys, que s’han de presentar de forma individual i amb una única proposta. Els dissenys han de ser inèdits i originals i no poden haver estar ni premiats ni publicats amb anterioritat.

 

El termini per presentar propostes s’esgotarà el divendres 13 de desembre d’enguany, i la proclamació pública del veredicte amb el guanyador o guanyadora, així com el lliurament del premi, tindrà lloc el dimecres 18 de desembre a les 4 de la tarda a l’Ajuntament de Blanes.

Més informació a: www.blanes.cat/acciosocial

El Govern obrirà quatre nous serveis d’atenció a dones que pateixin violència masclista i 50 noves places residencials

El Departament de Treball, Afers Socials i Famílies té previst posar en funcionament a principis de l’any vinent quatre nous Serveis d’Intervenció Especialitzada (SIE) per a dones que pateixin violència masclista a les àrees del Vallès, el Penedès, el Bages i el Barcelonès.

L’objectiu és continuar el desenvolupament de la xarxa fins a poder atendre totes les dones que ho precisin. Actualment hi ha vuit serveis a tot Catalunya.

També està prevista la creació immediata de 50 noves places als serveis residencials. Els SIE han atès 4.663 dones i 1.074 infants entre l’1 de gener i el 31 d’octubre de 2019, i els serveis residencials han allotjat 178 dones i 259 nens.

 

Novembre, mes per la igualtat a Calella

Amb motiu de la celebració del Dia Internacional contra la violència masclista, que es commemora el 25 de novembre, des de l’àrea d’Igualtat i Drets Civils de l’Ajuntament de Calella, s’han organitzat tot un seguit d’activitats per reivindicar els drets i llibertats de les dones, i el rebuig a la violència envers elles.

Sens dubte, el dia clau de celebració serà el dia 25 de novembre, quan el Far de Calella i la façana de l’Ajuntament es tenyiran de color lila; es farà la lectura del manifest institucional del dia internacional per a l’eliminació de la violència envers les dones, que enguany anirà a càrrec de Montserrat Mola, psicòloga del servei d’atenció a les dones i membre del protocol de Violència de Gènere, lectura que finalitzarà amb cançons amb veu i piano a càrrec de Sayo i Lua Ballet; i, un cop fetes la lectura del manifest i les cançons, es durà a terme un acte de protesta a càrrec de la Comunitat Feminista de Calella. També la Biblioteca Can Salvador de la plaça acollirà un acte en aquest dia de reivindicació de la no violència, “Poesia i Reflexions. Veus de Dones Africanes d’ahir i d’avui”.

A Calella des del servei psicològic es van atendre al 2018 a 44 dones i durant el 2019 s’han obert 19 expedients més. Des del 2014 s’han dut a terme 227 actuacions en l’àmbit psicològic i mes de 200 en l’àmbit jurídic.

Durant el mes de novembre, s’han programat altres actes, com la presentació del videoclip “Plantem cara”, produït per Nel·lo C amb la col·laboració dels i les membres del Consell d’Adolescents, que es va fer el 4 de novembre; o el cinefòrum de la pel·lícula “La Fuente de las Mujeres”, al Casal l’Amistat el dia 30 de novembre.

L’organització dels actes compta amb la col·laboració de l’Associació Dones de Calella, Associació Dones Africanes de l’Alt Maresme, Associació Cultura i Arrels, Associació  per la Promoció de la Dona Treballadora, Comunitat Feminista de Calella i l’Institut Català de les Dones.

 

Tordera s’uneix a la reivindicació del Dia Internacional per l’eliminació de la violència contra les dones

És per aquest motiu, que aquest a les 12h davant l’Ajuntament es llegirà el manifest unitari centrat en la visibilització, sensibilització i lluita contra les violències sexuals. Aquest manifest també es llegirà durant el Ple Ordinari del proper 28 de novembre per reforçar el caràcter insitucional i unitari de la reivindicació-

Des del Casal de Joves i altres entitats del municipi realitzaran diverses activitats programades durant la setmana.

Del 25 al 30 de novembre, al Casal de joves tindrà lloc el taller interactiu de conscienciació sobre les violències sexuals. També, l’equip tècnic del Casal de Joves farà càpsules de sensibilització als alumnes d’ESO contra la violència de gènere.El 13 de desembre, de 17 h a 20h, també al Casal de joves, es farà un taller de formació adreçat a entitats i joves sobre violències masclistes i estratègies per a la prevenció i abordatge.

També, durant tota la setmana, amb la voluntat de visualitzar el compromís contra la violència de gènere, a la plaça de la Concòrdia onejarà la bandera contra la violència de gènere i l’enllumenat de la font lluirà el color de la causa.

Aquestes accions organitzades a l’entorn del 25N es sumen als nombrosos recursos que s’ofereixen durant l’any des dels serveis municipals en l’àmbit de la lluita contra la violència de gènere. Aquests recursos passen per l’aplicació dels protocols contra la violència.

 

El consistori palafollenc prepara una jornada de lluita contra la violència de gènere, cercant la transversalitat

En motiu del Dia Internacional contra la Violència de Gènere, durant els dies 25 i 29 de novembre, la ciutadania trobarà diverses iniciatives sensibilitzadores al municipi

Dia 25 de novembre

A partir de les 11:30h es podrà escoltar els alumnes de 4rt d’ESO de l’Institut Font del Ferro llegir el manifest de condemna contra la violència de gènere d’enguany.

Tot seguit, la companyia teatral ‘La Mayeútica Teatre’ farà reflexionar la ciutadania amb la performance El crim dels llençols blancs‘.

A les 18:30h projecció al ‘Casal de la Dona’ de la pel·lícula la flor del desierto que tracta el rerefons de la mutilació genital femenina. Allà mateix es podrà gaudir d’una ambientació especial per aquest motiu, que es podrà visitar fins al dia 5 de desembre.

Dia 29 de novembre
Associada a aquesta temàtica els palafollencs gaudiran de la ‘Fira de l’amor’, que tindrà lloc a l’Institut Font del Ferro. Allà s’hi ubicaran un seguit de parades amb recursos relatius a la sensibilització sobre la violència masclista. Durant aquests dies es podran veure pancartes a l’ajuntament i davant el Fòrum Palatiolo;  paral·lelament és repartiran xapes en solidaritat amb la causa.

Des de l’ajuntament de Palafolls es vol recordar que, segons dades de Nacions Unides, centenars de dones moren assassinades cada dia arreu del món a causa de la violència de gènere. Aquesta realitat il·lustra la necessitat de promoure campanyes de sensibilització social que fomentin l’educació, el respecte i l’empatia en vers les dones.

L’Ajuntament de Pineda de Mar, juntament amb entitats i associacions del municipi, ha presentat un programa complet d’actes de sensibilització contra la violència de gènere.

Els actes centrals es faran coincidint amb el dilluns 25. A les 12 h es llegirà el manifest institucional a plaça Catalunya, davant la façana de l’ajuntament. El manifest es tornarà a repetir a les 19 h. Una hora abans, a la mateixa plaça, es realitzarà l’acte Plantem paraules, una plantada simbòlica de mans amb dites o paraules dels nens i nenes dels Centres Oberts amb la col·laboració de l’associació Dones Pinedenques. Un cop hagi acabat la lectura del manifest de la tarda, a partir de les 19.15 hi haurà espectacle de graffiti Bre i Chan, música amb el saxofonista Juan Carlos Narzekian i espectacle al carrer a càrrec de Fanatix Urban Dance.

També com a acte institucional, dijous 28 de novembre a les 10 h es presentarà el Protocol local per a l’abordatge integral de la violència masclista a la Sala de Plens de l’ajuntament. Durant la setmana prèvia i la mateixa setmana del 25 de novembre es durant a terme molt altres actes amb el mateix objectiu de sensibilització i de denúncia contra la xacra de la violència de gènere. 

Cartell del 25-N a Pineda

Com cada any, la imatge dels actes del 25 de novembre a Pineda de Mar es realitza per part d’alumnes del batxillerat artístic de l’Institut Euclides. Enguany el cartell és disseny de Giselle Esparza, on destaca la figura d’una dona amb el puny alçat en senyal de lluita contra la violència vers la dona. Tots els cartells presentats es podran veure exposats al Centre Cívic Poblenou del 25 al 29 de novembre.

Publicitat

Estètica Maite

C/. Miguel Hermández, 2

08490 – Tordera

T. 677174090

 

Comastech

Av. Estació, 52

17300 – Blanes

T. 972963711

 

Flocem – Totpint

Ctra. Accés Costa Brava, 36

17300 – Blanes

T. 972.35.32.88

 

GALERIAS SOFÀS i DESCANS

C/. Ses Falques, 41

17300 – Blanes

T. 972331795

PNEUMÀTICS MORA

C/. València, 7

T. 972334584

Ctra. Accès Costa Brava, KM 4.7

T. 972353293

17300 – Blanes

Ràdio Marina logo

RÀDIO MARINA | Sempre al teu costat | 100.3 FM | 96.2 FM

Ràdio Marina S.A.
A17063421
Ca la Guidó 1
17300 Blanes (Girona)
972 33 45 00

2021© Ràdio Marina · Disseny web: F/