Arxiu

Denuncien presumptes abusos sexuals de religiosos a menors a Vilobí i Montserrat

El Bisbat de Girona ha obert una investigació sobre els suposats abusos sexuals que l’exmossèn de Vilobí d’Onyar  hauria comès a menors durant 33 anys

En un comunicat que s’ha llegit públicament, el Bisbat assegura que “no tenia constància de cap queixa” sobre els casos concrets que apareixien al diari Ara, perquè aquelles persones a qui se’n va alertar ja han mort ni tampoc “hi ha cap document als arxius diocesans” sobre les queixes. Per això, en el marc d’aquesta investigació, el Bisbat de Girona demana a aquells qui hagin estat víctimes de l’exmossèn que s’hi posin en contacte.

L’informe que derivi de la investigació s’enviarà a la Santa Seu. El Bisbat, d’entrada, però, ja ha demanat “perdó” a les suposades víctimes i a les seves famílies “pels patiments”.

Segons va avançar el diari Ara, els suposats abusos de l’exrector de Vilobí d’Onyar van allargar-se durant més de tres dècades. El capellà, conegut com a mossèn Tomàs, va arribar al poble l’any 1967 procedent de l’Escala. Va muntar un casal d’estiu, va condicionar un gimnàs al costat de l’església i permetia que els nens juguessin amb un futbolí que tenia a la rectoria.
Mossèn Tomàs, que ara té 91 anys, ja no viu a Vilobí d’Onyar. Al 1999 es va retirar a una casa de descans a Arbúcies.

Escoltar comunicat del Bisbat de Girona:

El Monestir de Montserrat constitueix una comissió independent per estudiar casos d’abusos sexuals a menors

El Pare Abat de Montserrat ha constituït una comissió independent encarregada d’estudiar possibles casos d’abusos sexuals a menors que afectin la comunitat benedictina. Estarà integrada per l’advocada Cristina Vallejo Ros, el metge Xavier Pomés Abella, la psicòloga Begoña Elizalde Raso, i el monjo de Montserrat Bernat Juliol Galí. Aquest darrer tindrà veu però no vot.

La comissió, informen des del Monestir a través d’un comunicat, posa a disposició de qui ho desitgi el correu transparencia.montserrat@gmail.com per enviar informació sobre fets relacionats amb el tema d’abusos sexuals a menors.

El primer que farà la comissió serà determinar el seu protocol de funcionament i fixarà els terminis que consideri convenients per realitzar la tasca que li ha estat encomanada. Quan es donin a conèixer les conclusions dels treballs d’aquesta comissió, expliquen, el Monestir prendrà totes les mesures que es considerin oportunes. Aquests darrers dies han s’han fet públiques diverses denuncies de presumptes abusos a menors per part d’un monjo que fa anys va morir.

Miguel Hurtado és un dels denunciants:

Publicitat

FRANCESC TURRÓ MOBILIARI

Av. Costa Brava, sn

08380 – Malgrat de Mar

T. 937611410

PIZZERIA BASILICO

Av. Costa Brava, 32

08389 – Palafolls

T. 937657441

Automòbils BDN

Polígon Industrial Mas Puigverd, 19-20

08389 – Palafolls

T. 662300310

ESCOLES FRETA

C/. Costa i Fornaguera, 2-14

08370 – Calella

T. 937661982

CENTRE MÈDIC PINEDA

Av. Verge de Montserrat, 33

08397 – Pineda de Mar

T. 937672222

Ràdio Marina logo

RÀDIO MARINA | Sempre al teu costat | 100.3 FM | 96.2 FM

Ràdio Marina S.A.
A17063421
Ca la Guidó 1
17300 Blanes (Girona)
972 33 45 00

2021© Ràdio Marina · Disseny web: F/