Arxiu

200 KM de pedalades solidàries contra el càncer

La 3a edició de l’Oncobike recapta prop de 36.000 euros per millorar el benestar dels malalts de càncer a través del servei d’Estètica Oncològica Integral engegat per la Fundació Oncolliga Girona

L’Oncobike, la cursa solidària de BTT organitzada per la Fundació Oncolliga Girona, el Club Ciclista Sant Gregori i l’associació Cingles de de la Llémena, ha aconseguit recollir prop de 36.000 euros en la seva tercera edició, celebrada avui a la Vall de Llémena. Els diners es destinaran a finançar el nou servei d’Estètica Oncològica Integral que l’Oncolliga ha posat en marxa aquest any per millorar el benestar dels pacients de càncer.

Un total de 350 ciclistes distribuits en 57 equips han participat enguany a la prova, 44 d’ells en l’opció de recorregut més llarga, 200km, i 13 en l’opció curta, 150 km. Els dos recorreguts transcorren per camins i pistes de la Vall de Llémena, amb punts de control i avituallament a Sant Gregori, Llorà, Sant Esteve de Llémena, Sant Aniol de Finestres i Canet d’Adril. Dels que han fet el recorregut curt, els primers a travessar la línia de meta han estat els membres de l’equip Onco Impuls Medes Vic, amb un temps de 8 hores i 41 minuts. Per la seva part, l’equip Hors Categorie Girona Klassmark ha estat el primer a completar el recorregut més llarg, amb un temps de 9 hores i 52 minuts. La classificació de la cursa s’ha pogut seguir en directe online a través de la web www.9hsport.cat.

L’Oncobike va néixer l’any 2016 amb l’objectiu d’oferir als amants de la BTT un repte esportiu i solidari de l’estil de l’Oncotrail, la cursa de trail running que l’Oncolliga organitza des de fa sis anys al Baix Empordà. Per participar-hi cal formar equips de sis ciclistes, dels quals sempre n’hi ha d’haver dos en ruta. Per inscriure’s, els equips han de fer un donatiu mínim de 500 euros a Oncolliga. Després de dos anys recollint fons per millorar el servei de llar-residència que l’Oncolliga ofereix als malalts oncològics de les comarques gironines i els seus familiars, en aquesta tercera edició els donatius es destinaran a finançar el nou servei d’Estètica Oncològica Integral que s’ha posat en marxa aquest any i que té com a finalitat prevenir i minimitzar els efectes secundaris que els tractaments oncològics tenen sobre la pell i les mucoses dels malalts, especialment de les dones. La toxicitat de la pell, les mucoses seques (bucals, vaginals…), la hipersensibilitat al sol, l’acné o la coïssor són alguns d’aquestes efectes secundaris. Tots ells són transitoris, però molt molestos, i l’objectiu del nou servei és minimitzar-los per tal que el malalt guanyi qualitat de vida i benestar, i de retruc, millori el seu estat anímic. El programa, que de moment està implementat a Girona i Olot, ofereix a les pacients un total de sis sessions (una al mes) totalment individualitzades i gratuïtes. L’objectiu de l’Oncolliga és poder estendre el servei a altres punts de les comarques gironines a través de convenis amb els diferents hospitals comarcals.

Suma d’esforços

L’Oncobike és una prova esportiva i solidària que s’organitza gràcies a la suma d’esforços de la Fundació Oncolliga Girona, el Club Ciclista Sant Gregori i l’associació Cingles de de la Llémena, amb el suport dels ajuntaments de la Mancomunitat de la Vall de Llémena (Sant Gregori, Sant Martí de Llémena, Sant Aniol de Finestres i Canet d’Adri) i una vuitantena de voluntaris que s’encarreguen de la logística i d’assistir els corredors en els punts d’avituallament.

L’itinerari no està senyalitzat i els diferents equips han de seguir el recorregut mitjançant el sistema GPS. Enguany l’itinerari llarg estava dividit en vuit trams i els equips només podien fer els relleus que consideressin oportuns en els punts de control situats a Sant Gregori (km 25,5), Llorà (km 49,1), Sant Esteve de Llémena (km 73,5), Sant Aniol de Finestres (Km 96,7), Sant Esteve de Llémena (km 122,38) i Canet d’Adri (km 148,8 i 172,8). Els equips que han fet l’itinerari més curt han fet dos trams menys.

Foto David Fajula (Oncobike Girona)

Publicitat

CENTRE COMERCIAL ESPAI GIRONÈS

Camí dels Carlins, 10

17190 Salt (Girona)

T. 972405980

Geri Home

08370 – Calella

T. 641732836

Visita el web

Club Tennis Blanes – Rest. Pura Vida

Av. Vila de Madrid, s/n

17300 – Blanes

T. 634944021

 

Marineland

Ctra. de Malgrat a Palafolls, s/n

08389 – Palafolls

T. 937654802

TOYOTA JAPAND 21

Av. d’Europa, 50

17300 – Blanes

T. 972476406

 

Ràdio Marina logo

RÀDIO MARINA | Sempre al teu costat | 100.3 FM | 96.2 FM

Ràdio Marina S.A.
A17063421
Ca la Guidó 1
17300 Blanes (Girona)
972 33 45 00

2021© Ràdio Marina · Disseny web: F/