Arxiu

1a Quinzena Gastronòmica de la Gamba de Blanes

Es farà del 15 al 30 de setembre a 25 establiments de la vila que oferiran un plat o un menú amb la gamba com a protagonista.

A la Costa Brava ja fa temps que hi ha una còmplice i sana rivalitat entre Blanes i Palamós, ja que totes dues reivindiquen la gamba com a producte propi. En realitat, els patrons majors de les respectives confraries sempre han explicat que es tracta del mateix producte, i que tant bona és la que es ven a Blanes o a Palamós. En tot cas, és la primera vegada que a Blanes s’organitzen unes jornades gastronòmiques al voltant d’aquest ingredient, valorat explícitament per blanencs i visitants.

Així ho ha destacat la regidora de Promoció de la Ciutat, Dafne Galvany: “No es tracta de competir amb Palamós, perquè al cap i a la fi estem parlant del mateix producte. El què volem és reivindicar que és un dels fruits de la mar més exquisits que oferim a Blanes”. La regidora també ha remarcat: “Estem molt satisfets de la resposta que ha tingut la iniciativa, i de cara a l’any vinent valorarem si allarguem la seva durada o ho fem en una altra època de l’any”. En aquest darrer sentit, Dafne Galvany ha assenyalat que enguany aquesta Quinzena Gastronòmica serà un al·licient més que ajudarà a allargar la temporada turística.

Els establiments que participen en la 1a Quinzena Gastronòmica de la Gamba, així com els respectius xefs, són: B& B, Isaac Dalmau Martori; Cafè del Mar, Kike; Cala Bona, Josep Pratsevall; Can Bruno, Imma Travesa Planas; Can Flores, Pere Povill; Duvet, Bladi; El Celler Sant Antoni, Giovanni Ferrara; La Llotja de Blanes, David Simón; El Ventall, Francesc Valiente; Inèdit, Cuina de l’Inèdit; Juanma, Juan Manuel Martínez; Kiku, Kiku; La Gaviota, Pedro Cabrera; La Nou, Juan Carlos Guerrero; Laia, Rafael Domènech; Las Salinas, Isabel Rives; Port Pesquer, Oxana Vlasova; Racó Sa Palomera, Inés Pascual; Sa Nansa, José Martínez; Santi, Ricardo Ezeta; Sentits, Òscar Vilà i Guillem Gallego; Síbaris, Miquel Diamant; Sol d’Or, Manuel García; Va de Catas, Alberto Mora; i Vineo, Raúl Perea.

Blanes ja celebra les Jornades Gastronòmiques del Suquet de Sa Palomera i, ara, les de la Gamba. En un futur el peix blau podria agafar protagonisme.

El patró major de la Confraria de Pescadors de Blanes, Eusebi Esgleas, ha remarcat que la gamba és un dels productes més preuats de tota la costa del Mediterrani. La gamba vermella Aristeus Antennatus es troba a tots els canons de la Mediterrània occidental, viu en fons fangosos d’entre 400 i 800 metres, així com a fondàries superiors quan està en època de reproducció.

El mètode de pesca és l’arrossegament, i al Port de Blanes s’hi dediquen gairebé de manera exclusiva 7 embarcacions. En relació a la resta de fruits de la mar, la gamba és el producte estrella, ja que és la que genera els majors beneficis econòmics. A tall anecdòtic, si en canvi comptem en kilos totals pescats, la peça més capturada a Blanes són els seitons.

L’any passat es van pescar i vendre a la Confraria de Pescadors de Blanes 123 tones de gambes, que van generar 3 milions d’euros en preu de venda a la subhasta. El Port de Roses, en canvi, està molt per sota d’aquesta xifra, amb 63 tones, i Palamós està una mica per sobre de Blanes, amb 139 tones, si bé cal dir que mentre que aquí hi ha 7 embarcacions que s’hi dediquen, a Palamós n’hi ha 23.

Publicitat

DRIVIM CALELLA

C/. Sant Jaume, 469

08370 – Calella

T. 937691104

Geri Home

08370 – Calella

T. 641732836

Visita el web

Esyc – Cafés Garibaldi

08490 – Tordera

T. 676571102

 

CENTRE MÈDIC ALOMAR

C/ Del Bosc

17300 – Blanes

T. 872220212

CITROËN GARATGE ANDREU

Av. d’Europa, 50

17300 – Blanes

T. 972358302

Ràdio Marina logo

RÀDIO MARINA | Sempre al teu costat | 100.3 FM | 96.2 FM

Ràdio Marina S.A.
A17063421
Ca la Guidó 1
17300 Blanes (Girona)
972 33 45 00

2021© Ràdio Marina · Disseny web: F/