Arxiu

14-F: arriba l’hora de la veritat

Aquest diumenge 14-F es celebren unes noves eleccions al Parlament de Catalunya, una convocatòria sorgida després de la inhabilitació del President Torra. Aquestes darreres setmanes han estat marcades per la incertesa: data electoral fixada finalment als jutjats, dubtes entre les persones escollides per ser a les meses, mesures de seguretat que calia aplicar per evitar problemes…

Diumenge, recordem, es pot votar de les 9h, a les 20h. Cal consultar la ubicació dels col·legis electorals. Hi ha diversos canvis per potenciar la seguretat.

Franges horàries recomanades: De 9h a 12h, persones vulnerables; de 12h a 19h, població en general; i de 19h a 20h persones positives en Covid.

Es demana portar el vot preparat de casa i seguir les indicacions del responsable de seguretat de cada col·legi. Hi haurà marcats els itineraris i s’haurà de guardar en tot moment la distància de seguretat.

 

Formació de presidents i vocals

Durant dues nits consecutives, al Teatre de Blanes, s’han explicat per a totes aquelles persones que han estat convocades per formar part de les meses electorals en aquest municipi tant la logística del funcionament de les votacions pròpiament dites com les mesures sanitàries COVID.

De la primera part se n’ha encarregat tant dimarts com dimecres la secretària accidental de l’Ajuntament de Blanes, Neus Serra, mentre que la segona ha anat a càrrec del cap de Protecció Civil, Josep Lluís Pouy. Sumant les dues sessions, han participat prop de 400 persones, entre titulars, suplents i reserves que també s’han començat a notificar.

La  franja horària de 19 a 20 h del vespre, en què votaran les persones que són contactes estrets, casos sospitosos i casos confirmats de COVID-19, és la que ha generat més preguntes. En aquets sentit, l’equip d’elevada protecció que estarà a disposició dels membres de les meses es recomana que es col·loqui aproximadament un quart d’hora abans de les 7 per estar a punt.

Perquè tothom entengués molt bé com s’ha de posar l’equip d’elevada protecció, el cap de Protecció Civil va mostrar primer un vídeo i després va explicar-ho a nivell pràctic, posant-se ell mateix tot el material de protecció. Començant sempre pel rentat de mans, seguint per la bata de protecció, la mascareta, els guants i la pantalla facial. Consecutivament, també es va explicar com s’ha de treure l’equipament que, després d’utilitzar, caldrà tirar als contenidors que hi haurà en tots els Col·legis Electorals.

Altres recomanacions que es van donar en totes dues reunions és que, per tal de garantir la ventilació, als Col·legis Electorals les temperatures poden ser més baixes del què és habitual en espais interiors. Per aquest motiu, es va recomanar a tothom que portés roba. En cada mesa els seus tres membres disposaran de material de protecció pel seu ús exclusiu, de manera que tant el president com cadascun dels dos vocals tindrà 2 mascaretes FFP2, 1 pantalla facial, 1 bata resistent a fluids i 1 caixa de guants de nitril per a tots tres.

Pel que fa a la bata de protecció individual, el cap de Protecció Civil ha aprofitat les dues sessions per homenatjar al voluntariat que durant la primera onada de COVID va estar confeccionant a casa seva material de protecció sanitària pel personal dels ambulatoris, hospitals i residències de gent gran. Un d’aquests grups de voluntàries va confeccionar bates de protecció fent servir com a matèria prima les bosses d’escombraries.

Per últim, quant a material de neteja, desinfecció i rebuig hi haurà una solució alcohòlica pel rentat de mans, desinfectant de superfícies per netejar la superfície de les taules, i un rotllo de paper d’un sol ús. D’altra banda, el material d’oficina que s’utilitzarà durant les votacions també serà individual per a cada membre de la mesa, de manera que cadascun d’ells tindrà un bolígraf, un retolador fosforescent i un regle que es recomana no compartir.

 

Dos hotels com col·legis electorals

L’Ajuntament de Calella habilita els hotels Volga i Amaika com a seus electorals i manté la Fàbrica Llobet-Guri pel 14-F.

Els hotels compleixen les indicacions del PROCICAT – gestió de l’espai, ventilació, major extensió d’entrades i sortides… – se situen molt a prop dels col·legis electorals que substitueixen. Enguany, els votants que abans es dirigien a les Escoles Freta, ho faran a l’Hotel Volga; i electors que votaven a la Biblioteca Can Salvador de la Plaça i a l’Escola Pia, ho faran a l’Hotel Amaika. Aquests espais i la Fàbrica Llobet-Guri s’organitzaran establint circuits de sentit únic que per evitar que els electors es creuin a l’hora de votar. Es recomana que tothom que tingui dret a vot acudeixi als espais electorals amb la targeta censal – per agilitzar el procés i no haver de preguntar a quina mesa s’ha de dirigir —  i el vot preparat des de casa per evitar possibles contactes de risc.

L’Ajuntament continua treballant per poder oferir unes eleccions segures a la ciutadania; ultimant detalls i tenint en compte la situació atípica en què es produeixen.

Setmanes de feina

Fa tres setmanes l’Ajuntament de Lloret va crear un dispositiu de coordinació de la seguretat sanitària per a les eleccions convocades pel proper 14 de febrer. En paraules del regidor de l’Oficina de Informació i Atenció al Ciutadà (OIAC), Xavier Flores: “Estem treballant en un protocol sanitari que garanteixi que la nostra ciutadania pugui exercir el seu dret democràtic i votar amb les màximes garanties de seguretat”. I ha remarcat que “la prioritat és conjugar el dret al vot amb el dret a la salut”. El protocol que s’implementarà segueix les directrius de la Direcció General de Participació Ciutadana i Processos Electorals.

El regidor de l’Oficina de Informació i Atenció al Ciutadà (OIAC) explica que “la setmana passada es va fer revisió dels espais amb els responsables de seguretat i salut: com es distribuiran les taules i els recorreguts a cada un dels espais, la instal·lació dels EPIs i dels productes de neteja necessaris. Aquest divendres es farà una darrera revisió”.

El protocol inclou un controlador d’accessos a l’entrada de cada un dels col·legis electorals amb l’objectiu d’evitar aglomeracions i un altre controlador a l’interior dels edificis per organitzar les cues i controlar el flux dels votants dins dels col·legis, per garantir el manteniment de les distàncies de seguretat i l’ús obligatori de la mascareta.  A dins dels col·legis electorals hi haurà dos cues; una per consultes i un altre per anar directament a votar. A més, a cada col·legi s’han establert circuits d’entrada i de sortida.

Pel que fa el protocol de neteja, s’oferirà de forma permanent, i amb especial reforç a les zones comunes, com poden ser les taules i cabines. A cada punt de votació hi haurà també el gel hidroalcohòlic i un recordatori de les mesures sanitàries bàsiques.

El proper 14 de febrer tindran dret a vot a Lloret un total de 20.123 espanyols residents i 815 electors residents a l’estranger. Respecte als col·legis electorals, les recomanacions sanitàries han fet canviar la seva ubicació i s’han aprovat els següents espais: Casa de la Cultura (4.686 electors), Teatre Municipal (4.081 electors), Pavelló vell (6.572 electors) i Pavelló Pompeu Fabra (4.784 electors).

 

 

Publicitat

CENTRE MÈDIC ALOMAR

C/ Del Bosc

17300 – Blanes

T. 872220212

KIA EMPOR SPEED

C/. De Mas Vaixeller, 5 B

17300 – Blanes

T. 972353178

Marineland

Ctra. de Malgrat a Palafolls, s/n

08389 – Palafolls

T. 937654802

PNEUMÀTICS MORA

C/. València, 7

T. 972334584

Ctra. Accès Costa Brava, KM 4.7

T. 972353293

17300 – Blanes

TOYOTA JAPAND 21

Av. d’Europa, 50

17300 – Blanes

T. 972476406

 

Ràdio Marina logo

RÀDIO MARINA | Sempre al teu costat | 100.3 FM | 96.2 FM

Ràdio Marina S.A.
A17063421
Ca la Guidó 1
17300 Blanes (Girona)
972 33 45 00

2021© Ràdio Marina · Disseny web: F/