Arxiu

12 anys del 4Djazz a Palafolls

Aquest juny es celebra el dotzè aniversari del festival 4Djazz de Palafolls. Un festival molt especial dedicat, des dels seus inicis, a les veus femenines del jazz. Andrea Motis, Susana Sheiman, Celeste Alias, Judit Neddermann Maria Hinojosa o Lucrecia, han estat algunes de les artistes que han actuat en aquests 12 anys, acompanyades per músics tant importants com Ignasi Terraza, Marco Mezquida, David Pastor, Eduard Iniesta o Joan Chamorro.

Els concerts es faran els divendres del mes de juny a les 20:30 hores, al recentment reinaugurat Teatre de Palafolls. Per primera vegada, i amb el seu afany de presentar espectacles inèdits, el 4Djazz ha aconseguit portar al festival quatre estrenes, quatre espectacles que s’han creat especialment per al festival. Tots ells seguint el leitmotiv d’aquesta edició: un homenatge a quatre discos fonamentals de la música de jazz, sempre amb la voluntat d’entendre aquest gènere de forma heterodoxa.

El primer espectacle serà el 7 de juny, dedicat a la cantant Nina Simone. Una de les cantants amb més personalitat del món del jazz, de la s’homenatjarà la seva primera gravació, The Little Girl Blue, de l’any 1981, on ja estava el que seria el seu tema de referència, My Baby Just Cares For Me. Tina & Joe seran els encarregats de oferir la seva versió. La guitarra de José Azul i la veu de Tina Masawi, es complementaran amb la participació de l’intèrpret d’harmònica, Joan Pau Cumelles.

El 14 de juny hi haurà un record per una de les gravacions mítiques en el món de la bossanova: La Fusa. Vinicius de Moraes, juntament amb Toquinho i la veu de Maria Creuza, van oferir una sèrie de concerts al local de La Fusa, a Buenos Aires, recollits en un fals directe que es va enregistrat l’any 1970. Un treball amb 15 temes que han esdevingut clàssics del gènere, com Eu sei que vou te amar. Yara Beilinson serà l’encarregada de fer reviure les melodies d’aquest disc, acompanyada per tres músics de primer nivell: Danilo Pinheiro, Pablo Cuz i Samuel Passos.

La tercera nit del festival, el dia 21, serà el torn del blues, amb l’homenatge a Katie Webster i la seva gravació, del 1988, The Swamp Boogie Queen. Tot un referent d’aquest gènere. Seran les Womblues, un trio format per Big Mama Montse, Sister Marion i Sweet Marta, les que faran els honors. Les veus de dues de les cantants més interessants del panorama blusero, acompanyant-se amb piano, guitarra, harmònica i percussions aportaran el ritme i la força que tot festival de jazz precisa, amb l’estrena de la seva personal versió d’aquella mítica gravació.

Conclourà el festival, el dia 28, amb un altre disc imprescindible, ‘Ella in Berlin’ d’Ella Fitzgerald. Com es tracta d’una cloenda, assistirà la nord-americana Violetta Curry, el pare de la qual, Paul Curry, va ser pianista de la pròpia Ella Fitzgerald. Jaume Vilaseca, Dick Them i Ramón Díaz formen el trio que, amb la cantant, farà reviure una gravació imprescindible en el món del jazz.

Les entrades es poden adquirir a l’edifici del MID a Palafolls, o el mateix dia al Teatre, al preu de 5€ per cada concert.

 

A la foto, Yara Beilinson

Publicitat

FRANCESC TURRÓ MOBILIARI

Av. Costa Brava, sn

08380 – Malgrat de Mar

T. 937611410

PIZZERIA POMODORO

Pg. Sa Caleta, 26

17310 – Lloret de Mar

T.  972.36.92.03

 

VITALDENT BLANES

C/. d’Alberes, 51

17300 – Blanes

T. 972359778

CITROËN GARATGE ANDREU

Av. d’Europa, 50

17300 – Blanes

T. 972358302

Llumacar – Rent a car

C/. Riera, 26

08397 – Pineda de Mar

T. 937664755

Visita el web
Ràdio Marina logo

RÀDIO MARINA | Sempre al teu costat | 100.3 FM | 96.2 FM

Ràdio Marina S.A.
A17063421
Ca la Guidó 1
17300 Blanes (Girona)
972 33 45 00

2021© Ràdio Marina · Disseny web: F/