Inici 
Ara sona...
Ràdio Marina
Sempre al teu costat
 
Escoltar amb Winamp
Escoltar amb Windows Media Player
Escoltar amb Real Player
Untitled Document
Inici
Notícies | Ràdio a la carta | Agenda | Borsa de treball | Directori | Publicitat | La ràdio | Contacte

Cultura
34ns Jocs Florals de Calella
S'ha fet un homenatge a Foto Film Calella pels seus 50 anys
2016-03-13, Redacció/
Vuit premis i emotius homenatges als 34ens Jocs Florals de Calella. Aquest any s’han presentat 187 originals i s’ha commemorat el 50è aniversari del fet històric que quatre poetes calellencs: Maria Cardona, Francesc Castells, Concepció Organ i mossèn Eduard Vivas, varen ser llorejats en els Jocs Florals de la Ginesta d’or de Perpinyà de l’any 1966.

La recordança va consistir en una ofrena floral al retrat commemoratiu que presidia l’escenari i en la lectura del sonet “Cant de festa” (el sonet que va ser composat el mateix dia de ser llorejats els poetes calellencs amb un vers cada un).

Pel que fa als tres premis ordinaris d’enguany, els guanyadors han estat:

* FLOR NATURAL, premi d’honor i cortesia a la millor composició que canti l’Amor a: “PARLEM DE DOS” de MIREIA FARRIOL I GIL de Barcelona.

* ENGLANTINA,al millor poema que enalteixi la nostra terra, les seves costums i tradicions, per a “ABSÈNCIA” d’ EVA MORENO I BOSCH de Molins de Rei.

* VIOLA, a la millor composició que enalteixi els valors espirituals i ètics, a “L’UNIVERS INTUÏT” d’ESTHER GATELL I POCH de Calella.

Josep Miracle, secretari del jurat, valora positivament la quantitat i la qualitat dels treballs.

Pel que fa als 5 premis extraordinaris:

* Premi “MARIA CARDONA”, al millor poema que s’inspiri en l’Arc de Sant Martí, : “SIGNE DE PAU I D’ALIANÇA” de LLEONARD DEL RIO I CAMPMAJÓ d’Igualada.

* Premi “FRANCESC CASTELLS”, al millor poema que ens retrati una Imatge visual: “TROMPE L’OEIL” de la poetessa ISABEL OLIVA I PRAT de Girona.

* Premi juvenil “LA LLOPA”, a la millor composició de tema lliure: “TERRISSAIRE DE TEULADES” de la jove poetessa de 17 anys d’edat IRENE REAL I BABÍ de Calders.

* Premi “FRANCESC GRAU”, a la millor prosa poètica de tema lliure: “VERMEER” de l’autor ÒSCAR PALAZÓN I FERRÉ de Tarragona.

* Premi “Germanes SAULA PALOMER”, a la millor prosa poètica juvenil de tema lliure: “SOLS UN AMOR” de l’ autora de 20 anys d’edat ALBA LÓRIZ I POU de Cardedeu.

Va actuar com a mantenidora Montserrat Butxaca Fernández, Mestre en gai saber dels Jocs Florals de Calella.

També es va concedir el pergamí de Mestre en Gai Saber a la poetessa de Barcelona IMMA FUSTER I TUBELLA per haver assolit en edicions anteriors, els seus tres premis ordinaris de tot mestratge.

Especialment significatiu va ser l’homanetge a Foto Film Calella en motiu del seu 50è Aniversari. Entre les ofrenes que se’ls hi van lliurar, destaca el Pergamí amb un inspirat “Sonet d’Homenatge” a l’entitat cultural i fotogràfica que en motiu del seu 50è. aniversari els hi ha dedicat el poeta calellenc Josep Miracle i Collmalivern.


Llistat de notíciesBORSA immobiliaria

BORSA DE TREBALL
www.radiomarina.com
Agregar a preferits | Fer pàgina d'inici | Privacitat | Avís legal
Ràdio Marina S.A. N.I.F.: A17063421 • Ca la Guidó, 1 C.P.: 17300 Blanes (Girona)
Web optimitzada per a 800x600 píxels. Tots els drets reservats © 2008-2009 Ràdio Marina