Xerrades històriques amb motiu dels 700 anys de la Parròquia Sana Maria

EL CICLE L’HA OBERT L’HISTORIADOR LOCAL AITOR ROGER

Una visió sobre la vessant assistencial de la parròquia: atenció a la pobresa i la caritat, va encetar el vespre d’aquest passat dijous un interessant cicle de conferències històriques que s’han programat al Centre Catòlic de Blanes. Totes les xerrades estan obertes a tothom qui vulgui assistir-hi, i s’han programat coincidint amb un dijous a les set de la tarda. El programa s’ha organitzat amb motiu de la commemoració dels 700 anys de la Parròquia Santa Maria que s’escau aquest 2019.

Per això, abans que comencés la xerrada, va introduir l’acte el rector de la Parròquia Santa Maria, Enric Roure, i qui s’ha encarregat de coordinar el seu contingut, l’arxiver municipal de l’Ajuntament de Blanes, Toni Reyes. Tot seguit va començar la conferència inaugural, una interessant aproximació a la temàtica anunciada, a càrrec de l’historiador blanenc i tècnic de l’arxiu, Aitor Roger.

Diverses vessant històriques relacionades amb la Parròquia Santa Maria

En total, s’han programat cinc conferències. Després de la d’ahir, la següent tindrà lloc la setmana vinent, el dijous 10 d’octubre, a càrrec d’Alexandre Martínez, doctor en història medieval, qui parlarà sobre ‘Parròquia i Municipi a Blanes a les darreries de l’edat mitjana’. La següent xerrada es farà el dia 17, i es presenta sota el títol ‘1319-1371: La creació d’una nova parròquia al Bisbat de Girona durant el segle XVI’, a càrrec d’Elvis Mallorquí, doctor en història.

Per últim, les dues darreres xerrades tindran lloc el 24 d’octubre i el 12 de desembre. La primera la pronunciarà Ma Àngela Sagrera, llicenciada en història, qui parlarà sobre ‘Poble, Religió i Festa’; i la segona del mes de desembre la protagonitzarà Joaquim Alenyà, estudiós de la vida i obra de Juan Gaspar Roig i Jalpí, que presenta més que una ponència una pregunta ‘Tingué en Roig i Jalpí un judici just?’

Categories: Història.