Arxiu

Un artefacte pirotècnic provoca un incendi en un pis de Blanes

Efectius de diversos cossos d’emergència han intervingut aquesta matinada de diumenge en un incendi provocat per un artefacte pirotècnic, que ha entrat a l’interior d’un pis situat al nucli urbà. Els fets han passat pels volts de 2/4 de 2 de la matinada, mentre encara s’estava celebrant la Revetlla de Sant Joan. Un artefacte que encara no s’ha identificat, de gran potència i abast, ha anat a parar a l’interior d’un domicili situat davant del Passeig de Mar, iniciant el foc.

Donada la gravetat dels fets, Protecció Civil i Policia Local de Blanes han iniciat una investigació per esbrinar de quin tipus d’artefacte es tracta, així com el lloc des d’on ha estat llançat. Alguns testimonis han explicat posteriorment que havien vist que procedia d’algun punt de davant el passeig, ha entrat a l’interior del pis sinistrat després de trencar tant el vidre com la persiana del pis, esclatant a la sala d’estar.

A conseqüència de l’impacte, s’hi ha calat foc, i el fum ha afectat la resta de les habitacions. Tot i que les primeres hipòtesis apuntaven que podria haver-se tractat d’un coet de focs d’artifici llençat des de la platja o el passeig que podria haver-se desviat de la seva trajectòria, no es descarten altres possibilitats. En aquesta emergència han intervingut 3 dotacions dels Bombers de la Generalitat, 3 patrulles de la Policia Local de Blanes, Protecció Civil de Blanes i 1 dotació de l’Agrupació de Defensa Forestal de la Selva Litoral.

Els inquilins del pis eren al dormitori i no han resultat ferits

En el moment de produir-se l’impacte de l’artefacte, els seus dos inquilins habituals, una parella de gent gran veïns de Barcelona, estaven descansant al dormitori –situat a la zona interior del pis- però s’han alertat a conseqüència del soroll que ha produït l’explosió. En comprovar la gravetat dels fets, tots dos han sortit cap al carrer i no se’ls ha hagut d’atendre de cap ferida.

Durant la intervenció de les forces d’emergència i seguretat, per facilitar les tasques de control i sufocació de l’incendi, i en previsió que les flames poguessin estendre’s, la Policia Local i Protecció Civil de Blanes han procedit a desallotjar la resta de veïns de l’edifici. Amb tot, val a dir que alguns d’ells ja havien sortit de mutu propi, sense esperar que les avisessin. Paral·lelament, agents de la Policia Local de Blanes han procedit a tancar l’accés de vehicles al tram afectat del Passeig de Mar.

Les tasques de control i sufocació de l’incendi han finalitzat pels volts de 3/4 de 3 de la matinada, quan s’ha autoritzat als veïns desallotjats que tornessin a casa seva. D’altra banda, Protecció Civil i Policia Local de Blanes han facilitat al matrimoni del pis sinistrat poder trobar un allotjament i traslladar-los a un hotel on descansar quan ja eren les tres de la matinada, ja que no podien tornar al seu domicili.

 

Imatge: El pis està situat en una primera planta del Passeig de Mar (Foto Aj. Blanes)

Publicitat

Flocem – Totpint

Ctra. Accés Costa Brava, 36

17300 – Blanes

T. 972.35.32.88

 

CENTRE MÈDIC ALOMAR

C/ Del Bosc

17300 – Blanes

T. 872220212

Neteges Escobar

C/. Miralles, 10   P.I. Can Patalina

08380 – Malgrat de Mar

T. 937610744

FRANCESC TURRÓ MOBILIARI

Av. Costa Brava, sn

08380 – Malgrat de Mar

T. 937611410

MILAR TORDERA

Camí Ral, 182

08490 – Tordera

T. 937640634

Ràdio Marina logo

RÀDIO MARINA | Sempre al teu costat | 100.3 FM | 96.2 FM

Ràdio Marina S.A.
A17063421
Ca la Guidó 1
17300 Blanes (Girona)
972 33 45 00

2024© Ràdio Marina · Disseny web: F/