Tret de sortida del Campionat Mundial Costa Brava de Raceboard al Club de Vela Blanes

Les instal·lacions del Club de Vela Blanes han allotjat aquest dilluns a la tarda la cerimònia inaugural del Campionat Mundial Costa Brava de Raceboard, el principal esdeveniment esportiu que s’allotjarà durant aquest 2018 a l’entitat blanenca amb motiu del seu 75è aniversari. La inauguració l’han encapçalat l’alcalde de Blanes, Mario Ros; el comodor del Club de Vela Blanes i representant de la Federació Catalana de Vela, Xavi Manresa; i Marc Leutscher, secretari de la Classe Internacional de Raceboard.

La competició comença a disputar-se en aigües blanenques aquest dimarts, i s’allargarà fins dissabte, quan finalitzarà a la tarda amb el lliurament dels trofeus als primers classificats. En total, s’han programat 18 regates, i cada dia està previst que se’n puguin disputar un màxim de quatre, si les condicions ho permeten.

El campionat mundial ha reunit a Blanes un centenar de regatistes d’arreu del planeta, procedents de 14 països: l’Estat Espanyol, França, Eslovàquia, Gran Bretanya, Argentina, Portugal, Bèlgica, Alemanya, Estats Units, Letònia, Austràlia, República Txeca, Finlàndia i Suïssa. Alguns dels participants ja han començat a familiaritzar-se amb les aigües on competiran durant el cap de setmana. El mundial s’estructura en cinc categories, tant en masculí com en femení: juvenils, gran màster, màster, sènior i veterans.

Des de l’organització s’ha confirmat que, comptant als esportistes, tècnics i acompanyants, han arribat a Blanes mig miler de persones amb motiu de  la competició internacional. Per fer la seva estada més interessant i entretinguda, està previst que puguin visitar els principals encants naturals de la vila on comença la Costa Brava, així com que provin un dels seus atractius culturals, la cuina marinera, a través dels establiments que s’abasteixen cada dia de productes frescos de la llotja.

Categories: ESPORTS.