Arxiu

Tossa de Mar posarà controls de temperatura a l’entrada de la població durant l’estiu

L’Ajuntament de Tossa de Mar ha preparat un conjunt d’accions per garantir la seguretat sanitària de cara a aquesta temporada d’estiu. El municipi ha estat el poble de la Costa Brava amb menys infectats per la covid-19 en relació amb el nombre d’habitants que hi ha. De fet, en tota la pandèmia tan sols han registrat una vintena de casos en una població de gairebé 6.000 habitants. Ara, l’objectiu és mantenir aquestes xifres tot i l’entrada de visitants.
La primera mesura que preveu implementar el consistori és la instal·lació de punts de control de temperatura. Ho faran en uns aparcaments dissuasius que estan dissenyant en els accessos del municipi. Allà, quan el vehicle s’aturi per agafar el tiquet de l’aparcament, s’aprofitaria per “prendre la temperatura garantint totes les mesures sanitàries”, tal com ha explicat l’alcaldessa del municipi, Imma Colom.

La ubicació de Tossa de Mar ha fet que hi hagi poques vies d’accés, i la gran majoria de visitants hi arriben per la carretera que connecta amb Lloret de Mar o la que va a Llagostera. Això facilita els punts de control. Colom creu que aquesta és una mesura “dissuasiva” però que ajudarà a donar confiança de la seguretat sanitària als visitants i veïns.
En els controls de temperatura també hi haurà el contacte amb un sanitari “perquè expliqui com actuar” en cas en què algú tingui febre. De fet, l’alcaldessa ha afirmat que una persona “pot tenir febre per una gastroenteritis o qualsevol altra malaltia vírica” i per això, el fet de tenir febre no comporta haver-se contagiat per coronavirus.

Per altra banda, l’Ajuntament treballa amb un sistema tecnològic que permeti comptar el nombre de persones que accedeix al recinte emmurallat. “Ens preocupen molt les aglomeracions que cada any es produeixen a la Vila Vella”, ha afirmat Imma Colom. Per això es vol controlar que no hi hagi un excés de visitants a punts concrets, com ara l’entrada al museu, el far o a l’estàtua d’homenatge a l’Ava Gardner. De tota manera, els veïns de la zona quedaran exclosos del recompte.

A més, el consistori està acabant de definir una aplicació per a mòbils que permetrà saber quina densitat de gent hi ha en cada espai dins del recinte emmurallat. D’aquesta manera, els visitants podran decidir si volen anar-hi o no i evitar aglomeracions.

Tossa intenta recuperar la normalitat després del coronavirus i del Gloria

Pràcticament mig any desprès el municipi encara no s’ha recuperat dels efectes devastadors del temporal. Els locals encara estan a mig reformar per arreglar els desperfectes ocasionats per les onades, la pluja i el vent. Els locals de primera línia de mar encara mostren les ferides que van patir amb persianes aixafades, vidres trencats i portes de fusta bufades.

El principal motiu és que quan els establiments començaven a rebre els diners de les assegurances per reparar els locals, va arribar el coronavirus que va obligar a paralitzar-ho tot. Així ho explica la directora de l’hotel Corisco, Teresa Coris, qui ha afirmat que van estar tot un mes tancats reparant les destrosses. Finalment van obrir el primer cap de setmana de març aprofitant que es celebrava carnaval. “La setmana següent ja tornàvem a tenir tancat”, ha lamentat.

Coris ha recordat que va reparar les destrosses, però no va arribar a comprar tots els mobles nous. “Això ara és un avantatge perquè els podré comprar seguint les directrius sanitàries”, ha afirmat la directora. De tota manera, Teresa Coris encara no sap quan podrà tornar a obrir. Fins aquest dilluns no ha volgut rebre als lampistes i altres operaris per arreglar el que faltava. “El meu pare, el meu fill i jo vivim a l’hotel i no volia exposar-nos”, ha detallat Teresa Coris. Per això va decidir que durant la quarantena no entraria ningú a l’hotel per evitar contagis.

Igual que la Teresa, en Ramon Joan també va patir els efectes del Gloria. Ell té un bar al passeig de Tossa de Mar en què bona part del local és terrassa. “El temporal ens va destrossar tendals, la reixa de l’entrada i tot el terra va quedar enfangat”, ha recordat el propietari del bar Jardí. També es va inundar el soterrani. Tot i així, en Ramon Joan va poder arreglar la majoria de desperfectes abans que arribés la crisi sanitària.

A l’expectativa abans d’aixecar la persiana

El propietari del bar Jardí ha afirmat que malgrat tenir-ho pràcticament tot a punt no obrirà la seva terrassa aquest cap de setmana. “Esperarem a veure com evoluciona tot”, ha afegit Ramon Joan. Per al propietari del local de Tossa de Mar és molt important que es permeti “viatjar entre regions sanitàries”, sobretot per atraure el públic de Barcelona.
Igual que ell, la majoria de locals de primera línia de mar mantindran la persiana abaixada aquests dies, tot i formar part de la fase 1 i tenir dret a obrir les seves terrasses.

Per contra, la Teresa té moltes ganes de “tornar a l’activitat”. S’haurà d’esperar que els operaris acabin totes les reformes pendents. La propietària de l’hotel Corisco ha afirmat que no té por per la baixa facturació que suposi tenir la terrassa a mig gas. Compta amb un espai de 200 metres quadrats i a l’estiu hi ha moltes taules, però durant els mesos d’hivern en treu la meitat per esponjar l’espai. “Ja hi estic acostumada a aquest ritme de feina”, ha assegurat.

El propietari del bar Jardí ha avançat que la majoria de locals de primera línia de costa preveuen una important davallada en la facturació. “Aspirem a ingressar el 50% del que aconseguíem anys anteriors”, ha explicat. A més, aquesta caiguda se suma a “dues temporades a la baixa”, que van registrar el 2018 i el 2019 amb menys afluència que el 2017.

Publicitat

Flocem – Totpint

Ctra. Accés Costa Brava, 36

17300 – Blanes

T. 972.35.32.88

 

CITROËN GARATGE ANDREU

Av. d’Europa, 50

17300 – Blanes

T. 972358302

PIZZERIA POMODORO

Pg. Sa Caleta, 26

17310 – Lloret de Mar

T.  972.36.92.03

 

TOYOTA JAPAND 21

Av. d’Europa, 50

17300 – Blanes

T. 972476406

 

PIZZERIA BASILICO

Av. Costa Brava, 32

08389 – Palafolls

T. 937657441

Ràdio Marina logo

RÀDIO MARINA | Sempre al teu costat | 100.3 FM | 96.2 FM

Ràdio Marina S.A.
A17063421
Ca la Guidó 1
17300 Blanes (Girona)
972 33 45 00

2024© Ràdio Marina · Disseny web: F/