Arxiu

Torna la polèmica a Palafolls sobre la presència dels ex legionaris a la processó del Dijous Sant

L’ajuntament ha fet públic un comunica ton recorda que la processó no compte amb el vist i plau de les autoritats religioses. Al mateix temps ofereix la seva col·laboració a la Confraria de Sant Lluís i Santa Maria.

Els hi proposa desfilar per tot el poble i no només el barri, però, sense els ex legionaris, per l’alarma social i tensió que han generat d’altres anys per la vessant militar que suposa.

Com que la confraria manté la presencia dels EX LEGIONARIS, l’ajuntament ha traslladat el cas a Interior de la Generalitat perquè decideix si es pot fer o no i perquè prengui mesures per garantir la seguretat i l’ordre públic.

 

COMUNICAT OFICIAL

Per al proper dijous 29 de març la Confraria de Sant Lluís i Santa Maria ha demanat permís per celebrar la processó de setmana Santa al barri de Sant Lluís de Palafolls. Cal remarcar que aquesta processó no compta amb la participació de les autoritats religioses del poble, en la persona del rector de la parròquia, recolzat pel Bisbat de Girona, que ha tancat les esglésies de Santa Maria, Sant Genís i també la capella de Sant Lluís a aquest acte.

La posició de l’Ajuntament ha estat sempre la de respectar i participar a aquests tipus d’actes religiosos; com és el cas de la renovació del vot a Sant Genís de Palafolls o de la missa Solemne pel dia de les Verges Trobades.

En aquest sentit hem mantingut converses amb els organitzadors per tal de traslladar la processó de Setmana  Santa a tot el poble, enriquir-la amb la participació de la Banda Municipal de música i, fins i tot, la participació dels mateixos regidors si hi són convidats.

La Confraria de Sant Lluís i Santa Maria ens ha traslladat la seva voluntat de tornar a convidar els ex-legionaris a aquesta processó.

Lamentem profundament aquesta decisió; sobretot tenint en compte que, en anys anteriors, la presència dels  ex-legionaris ha estat motiu de conflicte al nostre poble i han desfilat pels carrers del barri de Sant lluís en contra de la voluntat de l’Ajuntament expressada en un decret d’Alcaldia amb data 29 de gener de 2016 i posterior moció de reprovació, amb data 21 de juny de 2016, contra els organitzadors de l’acte, aprovada amb un sol vot en contra.

Vist la gran transcendència i l’alarma social que aquesta notícia està generant al poble i a les xarxes socials, l’Ajuntament vol deixar clar el seu posicionament:

–          L’Ajuntament no autoritza la presència dels ex-legionaris a la processó de Setmana Santa del dia 29 de març de 2018 al Barri de Sant Lluís de Palafolls. Entenem que és una manifestació de tipus militar totalment aliena a l’esperit religiós de la processó.

–          Sí que autoritza la processó com a tal.

–          Vist que en anys anteriors, l’organització de l’acte va fer cas omís dels acords, mocions i decrets d’aquest Ajuntament, traslladem a la Direcció General d’Administració de Seguretat del Departament d’Interior de la Generalitat de Catalunya tota la documentació per tal que emeti la corresponent autorització o denegació prèvia a la celebració de l’acte.

–          Davant del risc real i racional de seguretat pública i de possibles enfrontaments entre els partidaris dels ex-legionaris i els seus detractors, fet que seria del tot incontrolable per l’Ajuntament amb els mitjans personals i materials dels que disposa, hem traslladat la qüestió al Departament d’Interior perquè prengui les mesures convenients per garantir la seguretat i l’ordre públic.

Publicitat

Flocem – Totpint

Ctra. Accés Costa Brava, 36

17300 – Blanes

T. 972.35.32.88

 

FRANCESC TURRÓ MOBILIARI

Av. Costa Brava, sn

08380 – Malgrat de Mar

T. 937611410

CENTRE MÈDIC PINEDA

Av. Verge de Montserrat, 33

08397 – Pineda de Mar

T. 937672222

PIZZERIA BASILICO

Av. Costa Brava, 32

08389 – Palafolls

T. 937657441

KIA EMPOR SPEED

C/. De Mas Vaixeller, 5 B

17300 – Blanes

T. 972353178

Ràdio Marina logo

RÀDIO MARINA | Sempre al teu costat | 100.3 FM | 96.2 FM

Ràdio Marina S.A.
A17063421
Ca la Guidó 1
17300 Blanes (Girona)
972 33 45 00

2024© Ràdio Marina · Disseny web: F/