Tordera serà part activa de l’Any Bertrana

Prudenci Bertrana, va néixer el 1867 al municipi maresmenc. Va ser un artista polifacètic, que va treballar en diferents àmbits com l’escriptura i la pintura. En aquest 2017 es commemoren els 150 anys del seu naixement. Tordera tindrà un paper rellevant, treballant amb el Departament de Cultura de la Generalitat i la Institució de les Lletres Catalanes per donar a conèixer l’obra de Bertrana.

Entre els diferents actes, està previst crear un opuscle biogràfic, impartir conferències a les escoles i dur a terme una exposició itinerant per diferents biblioteques del país. L’alcalde de Tordera, Joan Carles Garcia, assenyala que és una bona oportunitat per conèixer un autor que, probablement, segons ell, ha pogut ser desconegut. Per la seva part, Laura Borràs, directora de la Institució de les Lletres Catalanes, explica que el públic tindrà a la seva disposició les diferents obres de Prudenci Bertrana.

El primer acte previst per l’Any Bertrana serà el pròxim 19 de gener del 2017 amb un espectacle literari i musical, titulat “Més Bertrana, més”. Servirà per obrir el cicle de propostes de commemoració dels 150 anys del naixement de l’artista.

 

(Foto: Prudenci Bertrana. Font de la imatge: El Punt)

 

Àudio: declaracions de l’alcalde de Tordera, Joan Carles Garcia, i de la directora de la Institució de les Lletres Catalanes, Laura Borràs.

Categories: Cultura.