Territori treu a informació un nou estudi informatiu i d’impacte ambiental per la C-32 entre Tordera i Lloret

És la tercera vegada que la Generalitat intenta tirar endavant l’ampliació de la carretera

Ara, amb els nous estudis informatiu i d’impacte ambiental, el Govern confia en aixecar les mesures cautelars del TSJC i tirar endavant aquesta infraestructura. Des d’aquest dissabte es poden presentar al·legacions al document durant 45 dies hàbils per als particulars i 30 més per als organismes oficials.

El projecte vol donar una continuïtat a la C-32 que s’atura a Tordera per millorar l’accés al sud de la Costa Brava, als municipis de Lloret de Mar i Blanes. Aquesta vegada, el Departament ha elaborat una eina de simulació de trànsit dins de l’estudi informatiu per avaluar les alternatives que hi ha a la carretera.

Segons el Departament, aquesta eina indica que el corredor de la C-32 que proposa el Govern és el que assoleix els millors resultats. Territori apunta que en la simulació el traçat proposat és l’únic que disminueix les emissions de CO2 i allibera més vehicles a les carreteres de la GI-600 i GI-682.

Aturem la C-32 creu que és “indignant” que Territori recuperi el projecte entre Tordera i Lloret de Mar

L’entitat estudiarà els documents i no descarta presentar un altre contenciós al TSJC

Joan Mora, creu que amb el confinament hi havia “una nova manera de fer i de construir la nostra economia”. De tota manera, Mora creu que els constants intents de Territori per tirar endavant aquesta ampliació de la carretera respon a interessos econòmics. “D’aquí a un any s’acaba la concessió dels peatges de la C-32 i l’empresa necessita un nou projecte per mantenir-los”, ha conclòs Mora.

Categories: Trànsit.