Territori licita un estudi de la mobilitat al Maresme després de l’alliberament del peatge de la C-32

El Departament de Territori i Sostenibilitat ha iniciat la licitació d’un estudi de distribució de la mobilitat a la comarca amb l’alliberament del peatge de la C-32, el més antic de Catalunya. Ho ha anunciat el secretari d’Infraestructures i Mobilitat, Isidre Gavín, que s’ha reunit amb el president del Consell Comarcal del Maresme, Damià del Clot. Aquest estudi, “analitzarà la mobilitat que generarà la desaparició del peatge de la C-32, el 31 d’agost de l’any vinent”, ha assenyalat Gavín. Tots dos han coincidit en remarcar la transcendència d’aquest estudi perquè “oficialitza l’alliberament del peatge de la C-32”. A la reunió també hi ha assistit el director d’Infraestructures de Mobilitat, Xavier Flores.

L’estudi, que es licita per un import de 250.000 euros i un termini de redacció de sis mesos, “vol analitzar la nova mobilitat postpeatge amb una visió totalment integrada”, ha remarcat Gavín. El secretari ha explicat que a partir del setembre, començaran a recollir les propostes del territori i la informació disponible.

L’informe definirà propostes de millora de connectivitat i de reconfiguració tant de la C-32 com del conjunt de la xarxa viària del corredor. Territori assegura que la situació resultant del final de la concessió de la C-32 ha de permetre captar el trànsit de pas que actualment utilitza la xarxa local o vials urbans, ajudant a la pacificació de la mobilitat urbana cap a un model de mobilitat més segur i sostenible.

El Govern creu que l’alliberament del peatge permet dotar de més accessibilitat la C-32, millorant o creant nous enllaços i vials d’accés o servei, així com estudiar mesures complementàries en vies paral·leles, on es preveu una disminució del trànsit a conseqüència de l’alliberament del peatge, com l’N-II, amb millores de la connectivitat de la xarxa local per donar servei al conjunt del corredor.

Categories: Infraestructures.