Tercera reunió sense acord pel nou POUM de Blanes

Els grups polítics de Blanes es donen 24 hores més de termini per reflexionar si volen seguir negociant el POUM

Si no hi ha acord el POUM es podria tornar a debatre la setmana vinent tal i com va arribar a ple el 27 d’abril.

Durant la reunió mantinguda aquest dilluns  s’han tractat diverses propostes plantejades pels grups polítics, comptant amb l’assessorament de l’urbanista redactor del POUM

Tant ICV-EUiA com Batega per Blanes han basat les seves condicions en tres propostes principals. Les dues més destacades són d’una banda que se signi un conveni laboral entre els propietaris dels càmpings i els treballadors; i de l’altra que els empresaris dels dos establiments es comprometin a què pagaran les sancions imposades per l’Ajuntament de Blanes per les ampliacions que van fer de manera irregular sense presentar recurs.

L’alcalde considera que tothom té dret a recórrer una decisió si no la veu bé.

Per la seva banda, la CUP ha reiterat, en la mateixa línia que ICV-EUiA i Batega, que el POUM que es porta a aprovació no se’l poden fer seu. Com a opció alternativa, ha proposat que es fes una Consulta Popular perquè sigui la ciutadania qui decideixi si el POUM revisat ha d’incloure o no la possibilitat que es puguin legalitzar les ampliacions que s’han fet als dos càmpings.

L’organització de la consulta podria demorar el tema 4 mesos, segons fonts municipals.

Una opció seria fer l’aprovació inicial per guanyar temps i seguir negociant abans de la provisional. ERC ha plantejat fer aquesta aprovació sense el tema dels càmpings i deixar-lo per la provisional.

Mentre no hi hagi nou POUM, la concessió de noves llicències d’obres continua suspesa.

Categories: Urbanisme.