Arxiu

Sílvia López, nova Síndica Municipal de Greuges de Calella

La Síndica atendrà als ciutadans a partir del proper 7 de juny, cada dijous, de 10 a 13.30 h, sempre i quan el ciutadà hagi demanat hora prèviament a l’OAC

L’alcaldessa de Calella, Montserrat Candini, ha presidit la presa de possessió de la primera Síndica Municipal de Greuges de Calella, Sílvia López Fontrodona, en un acte on hi van assistir també el president del Fòrum de Síndics i síndic personer de Mollet del Vallès, Lluís Martinez Camps, la Secretaria de l’Ajuntament de Calella, Mercedes Mena i Cerdà, i membres de l’equip de govern i de l’oposició.

La Síndica tindrà com a missió vetllar pels drets fonamentals i les llibertats públiques dels ciutadans, actuant amb independència, objectivitat i justícia. En paraules de l’alcaldessa de Calella, Montserrat Candini, “el paper de la Síndica ha de formar part del nostre element quotidià des d’un punt de vista de les relacions entre el ciutadà i l’administració. No farem una ciutat forta i cohesionada sense la garantia i defensa dels drets dels nostres conciutadans”.

Sílvia López serà la nova Síndica de Calella, “la persona que ha promogut l’Aula d’Extensió Universitària, una activista cultural i social, una persona amb un rigor intel·lectual i amb expertesa gràcies al seu coneixement”,  tal i com l’ha definit l’Alcaldessa. La Síndica atendrà els ciutadans els dijous, de 10 a 13.30 h, sempre i quan el ciutadà hagi demanat hora prèviament a l’OAC o a través d’instància.

L’alcaldessa ha agraït que tots els representant de les forces polítiques hagin participat en el procés de treball, sota la tutela del regidor de Participació Ciutadana, el senyor Marc Buch: “agraïment sincer i profund al conjunt de les forces polítiques perquè, en aquest procés, heu donat el millor de vosaltres”. També va agrair al Consell de Convivència i Participació haver donat la seva opinió vers qui havia de ser el primer Síndic Municipal de Calella.

La nova Síndica Municipal de Calella, Sílvia López, ha agraït a tots els assistents a l’acte i ha destacat la il·lusió amb la que empren aquest repte: “Hem fa molta il·lusió formar part d’un projecte que s’inicia, que crec que serà molt bo per Calella, i que serà un camí molt llarg amb altres síndics i síndiques que vindran al darrera meu”. Així mateix va reafirmar el seu compromís amb la ciutadania: “Treballaré amb honestedat i amb neutralitat”.

Sílvia López es converteix així en la Síndica Municipal número 41 de Catalunya i l’alcaldessa li va voler desitjar sort: “Jo sóc la 41 alcaldessa, així de dona a dona, de 41 a 41, gràcies i sort”.

L’ajuntament aposta per establir una relació més estreta i propera entre l’administració local i el ciutadà.

El 2014, l’Ajuntament de Calella i el Síndic de Greuges van signar un conveni de col·laboració per tal de facilitar i promoure l’accés dels ciutadans al Síndic i avançar en la millora de la gestió ciutadana. Seguint amb aquesta línia d’actuació, al 2016 es va voler donar una pas més enllà amb la creació a Calella de la figura del Síndic/a Municipal de Greuges i establir una relació més estreta i propera entre l’administració local i el ciutadà.

Així, finals del 2017, l’Ajuntament de Calella va obrir el termini per presentar candidatures, on s’hi van presentar 5 i aquest mes de febrer, el Consell Municipal de Convivència i Participació va fer una votació per conèixer l’opinió dels diferents membres del Consell vers les candidatures. El 16 d’abril, l’Alcaldessa va proposar Sílvia López per a ser la Síndica Municipal de Calella, la qual es va sotmetre a votació del Ple i va ser aprovada per unanimitat.

Publicitat

MILAR TORDERA

Camí Ral, 182

08490 – Tordera

T. 937640634

CENTRE MÈDIC PINEDA

Av. Verge de Montserrat, 33

08397 – Pineda de Mar

T. 937672222

CENTRE COMERCIAL ESPAI GIRONÈS

Camí dels Carlins, 10

17190 Salt (Girona)

T. 972405980

KIA EMPOR SPEED

C/. De Mas Vaixeller, 5 B

17300 – Blanes

T. 972353178

CENTRE MÈDIC ALOMAR

C/ Del Bosc

17300 – Blanes

T. 872220212

Ràdio Marina logo

RÀDIO MARINA | Sempre al teu costat | 100.3 FM | 96.2 FM

Ràdio Marina S.A.
A17063421
Ca la Guidó 1
17300 Blanes (Girona)
972 33 45 00

2024© Ràdio Marina · Disseny web: F/