Tercera jornada de vaga dels metges de l’ICS

 

Tot i que s’han acostat posicions, no hi ha acord, i l’aturada es manté. Avui els serveis mínims passen del 25 al 33%.

El nombre de pacients per metge, les visites diàries i la durada d’aquestes, centren el debat entre l’ICS i el sindicat Metges de Catalunya.

El seguiment de la segona jornada de vaga als centres d’atenció primària de l’Institut Català de la Salut (ICS) ha estat del 44,23% entre el personal mèdic, segons les dades fetes públiques pel Departament de Treball –que inclouen els treballadors que fan serveis mínims-, i del 76% segons Metges de Catalunya. Són dades del torn de matí i són similars a les de la primera jornada de vaga, quan el Govern va xifrar el seguiment en el 44,76% i el sindicat en el 77,3%.

Pel que fa a la sanitat concertada, on Metges de Catalunya també ha convocat vaga, el seguiment aquest dimarts ha estat del 69%, segons el sindicat. El Govern no ha facilitat dada de seguiment a la concertada.

Urgències hospitalàries

En un comunicat, la Generalitat ha assegurat que les urgències hospitalàries durant la primera jornada de vaga van experimentar un “lleuger increment global” de 113 visites a tot Catalunya respecte a l’anterior dilluns, representant un 1,07% del total de les urgències hospitalàries. L’augment es deu, segons l’executiu, a visites pediàtriques, ja que “no hi ha impacte” en l’atenció a adults. El Govern valora que aquests dades “demostren que la vaga no ha tingut una afectació directa” en l’atenció a les urgències hospitalàries.

Per contra, l’Hospital Vall d’Hebron ha explicat a l’ACN que les urgències pediàtriques el primer dia de vaga van pujar un 35% i les d’adults un 15%. I al Parc Taulí de Sabadell, els casos d’urgències al Parc Taulí han pujat un 25%, segons fonts del centre.

Categories: Sanitat.