Santa Coloma de Farners penja la ‘rojigualda’ amb un cartell explicatiu

L’alcalde, Joan Martí (ERC), assegura que ho fa per acatar una sentència judicial originada arran d’una denúncia de C’s, que curiosament no té representació al ple. Una queixa que, al seu torn, va engegar tota la maquinària de l’Estat per fer complir la Llei de Banderes.

Martí assegura no recordar quant temps feia que la ‘rojigualda’ no onejava al balcó –de fet, l’han haguda de comprar- i assegura que tot plegat és un nou “contrasentit” per part de l’Estat, que ha tornat a fer “el ridícul” preocupant-se més per “simbologia i estètica” que no pels “problemes reals dels ajuntaments”.

Ara, oneja acompanyada d’un cartell explicatiu:

L’afer, que fa més de dos anys que cueja, ha acabat amb un ultimàtum per part del jutjat i l’obligació de l’Ajuntament de pagar 2.000 euros per les costes del procés.

Santa Coloma de Farners s’afegeix al llistat de municipis que s’han vist obligats a penjar la bandera espanyola al balcó de l’Ajuntament. Però també s’afegeix al llistat d’aquells que, d’una manera o altra, han buscat una fórmula per deixar clar que ho fan a contracor.

Categories: Política.