Arxiu

Samarretes Solidàries a Blanes per lluitar contra la Malaltia de Crohn

Les ha editat una jove blanenca de 21 anys que pateix la malaltia des que en tenia 17, i que ha aconseguit recollir 1.400€ amb la venda de les samarretes dissenyades per ella mateixa

 

Es diu Marta Masvidal Divison, i és una jove imparable de Blanes de 21 anys d’edat. Té molt clar que, per lluitar per una causa, no cal anar molt lluny: es pot fer des de qualsevol lloc, des de la teva pròpia ciutat. Pateix la Malaltia de Crohn des dels 17 anys, i una de les conseqüències que li ha suposat és que fa poc li han hagut d’extirpar un tros de l’intestí.

Actualment s’ha refet de l’operació, i està decidida a plantar cara a la malaltia lluitant i seguint endavant amb la seva vida. Per això, se li va ocórrer dissenyar una samarreta, editar-ne unes quantes i vendre-les entre familiars i amics a 10€ cadascuna. Ha estat així com ha aconseguit recollir 1.400€ que aniran destinats a l’ACCU, l’Associació de Malalta de Crohn i Colitis Ulcerosa de Catalunya.   

L’objectiu amb aquesta acció ha estat doble: donar a conèixer la malaltia que pateix la Marta i recollir diners perquè s’hi continuï lluitant. El ressò de la seva crida a participar en la compra de samarretes ha estat un èxit de participació, i per fer-ho més visible encara, va proposar una acció si més no original, i que enllaça amb la popularitat que té un dels esdeveniments estiuencs que s’organitzen cada any a Blanes.

Pels vols de la Festa Major Petita dels Copatrons que se celebra durant la segona quinzena d’agost, s’organitza la Caminada Popular Nit de Sant Bonós, que aquest 2019 ha arribat ja a la seva 36a edició. Anar a aquest esdeveniment és una tradició que molts blanencs i blanenques tenen apuntat en la seva agenda estiuenca, participant-hi amb grups d’amics i familiars que sovint van identificats amb una mateixa indumentària. Per això la Marta els va proposar que anessin plegats el màxim nombre possible de persones lluint la seva samarreta.

Així va ser com es van reunir un bon grapat, que van fer el recorregut de la Caminada Popular mostrant a tothom el missatge escrit per la Marta, tota una declaració d’intencions que la defineix com a persona: “Camina, Lluita, Segueix Endavant”. Això és el què mostra la part del darrera de la samarreta, i davant hi ha un dibuix amb format emoticó que identifica les MII, les malalties inflamatòries intestinals.

La Marta, que combina els seus estudis de logopèdia a la UOC amb diverses feines, està agradablement sorpresa per la positiva resposta que ha tingut la seva iniciativa, i està disposada a seguir organitzant futures accions per continuar plantant cara a la malaltia que pateix. Compta amb el recolzament d’un bon grapat d’amics i familiars, però també d’un grup de persones anònimes que han contribuït a que el seu projecte hagi arribat a bon port

Publicitat

FRANCESC TURRÓ MOBILIARI

Av. Costa Brava, sn

08380 – Malgrat de Mar

T. 937611410

Opel Alemand Automoció

Av. de l’Estació, 51

17300 – Blanes

T. 972335353

PIZZERIA BASILICO

Av. Costa Brava, 32

08389 – Palafolls

T. 937657441

PIZZERIA POMODORO

Pg. Sa Caleta, 26

17310 – Lloret de Mar

T.  972.36.92.03

 

CENTRE COMERCIAL ESPAI GIRONÈS

Camí dels Carlins, 10

17190 Salt (Girona)

T. 972405980

Ràdio Marina logo

RÀDIO MARINA | Sempre al teu costat | 100.3 FM | 96.2 FM

Ràdio Marina S.A.
A17063421
Ca la Guidó 1
17300 Blanes (Girona)
972 33 45 00

2024© Ràdio Marina · Disseny web: F/