Salut i el Síndic investiguen la mort d’una nena a Blanes

Diumenge passat  va morir una nena de 8 anys a l’Hospital de Blanes mentre esperava una ambulància pediàtrica. La seva mort ha causat una gran consternació a tota la població, especialment entre familiars i amics i la Comunitat Educativa de l’escola Quatre Vents on estudiava.

A Catalunya, només hi ha dues ambulàncies d’aquestes característiques, i totes dues tenen la seva seu a Barcelona. Mentre algunes fonts apunten que van esperar quatre hores, des del SEM afirmen que van trigar poc més de dues hores des del moment que van rebre l’avís.

El mateix cap de setmana els pares de la nena l’haurien portat al CAP i després de visitar-la la van enviar a casa. Unes hores més tard van anar a l’Hospital Comarcal de la Selva.

L’alcalde de Blanes, Miquel Lupiañez, el que més lamenta és la mort de la nena.

Des de l’ajuntament de Blanes s’han posat en contacte amb el conseller de Salut, Antoni Comín, que ha confirmat l’obertura d’un expedient informatiu des de la conselleria.

El Síndic de Greuges, Rafael Ribó, també ha obert una investigació sobre les atencions rebudes.

Edgar Felip, delegat de CCOO a l’Hospital Comarcal de la Selva, creu que l’ambulància hauria d’haver trigat menys tot i que estan analitzant totes les dades.

Un grup de veïns s’han mobilitzar per manifestar-se aquest dimecres.

Escoltar Lupiañez, Felip i la protaveu dels veïns, Loli Flores.

Els pares han demanat consideració i discreció pel dolor que estan patint, així com silenci, un escrupolós respecte i que no s’especuli  sobre el que ha passat a la seva filla.

Els grups municipals d’EUiA-ICV i Batega per Blanes ja han anunciat que trauran aquest tema a l’apartat de precs i preguntes del ple d’aquest dijous dia 26 de gener.

En aquests moments s’està a l’espera dels resultats definitius de l’autòpsia.

Categories: Sanitat.