Riudellots celebra la 7a Fira del Porc

Serà aquest dissabte i diumenge

Aquesta és una fira temàtica del porc, en la qual trobarem una bona mostra d’activitats relacionades amb l’especejament i l’elaboració dels productes derivats d’aquest animal, i també de les eines utilitzades a la matança.

Una proposta per a tota la família,segons explica l’alcaldessa del municipi, Montserrat Roura.

Les activitats relacionades amb el sector porcí tenen una gran importància en l’economia local.

Escoltar Montserrat Roura, alcaldessa de Riudellots de la Selva

L’ajuntament ha fet una crida als veïns per recollir i exposar material relacionat amb la matança del porc.

L’horari serà dissabte, de 9 del matí a set de la tarda; i diumenge, de 9 del matí a les sis.

FIPORC va néixer l’any 2014 amb la voluntat de consolidar-se com a fira temàtica de referència a Catalunya, posant en valor tot el que envolta el món del porc on, a Riudellots, s’ha convertit en un dels principals eixos econòmics i símbol identitari de la població.

Com a novetats destacades es podrà visitar un mostra d’oficis antics, hi haurà actuacions musicals, ball de gitanes i a l’àrea de tast s’hi podrà trobar una punxa de 3 botifarres de 3 gustos (escalivada, panses i pinyons, i bolets) així com plats guisats a base de porc (peus de porc amb bolets, rostit de galtes amb prunes, platillo de salsitxes amb costelló i panses).

L’àrea de tast, compartirà protagonisme amb l’escenari de demostracions i exhibicions del procés de matança, especejament i elaboració d’embotits a càrrec de diversos voluntaris del poble i els comentaris del popular cuiner radiofònic Pep Nogué.

 

 

Categories: Fires.