Arxiu

Reinauguració del Teatre de Palafolls

El proper dissabte dia 22, el teatre de Palafolls tornarà a obrir les seves portes després de la seva profunda transformació. Ho farà amb un acte que vol recordar algunes de les principals activitats culturals que ha acollit l’equipament en els últims anys. Tenint en compte que el recinte té un aforament limitat, el consistori ha decidit fer una doble funció per tal de donar cabuda a tots els qui vulguin celebrar la reinauguració del teatre. La primera es farà a les 20h i la segona a les 22h.

Qui vulgui assistir a l’espectacle cal que s’inscrigui prèviament a través de la pàgina web www.palafolls.cat , per telèfon o presencialment a l’Àrea de Cultura de l’Ajuntament.

El programa d’activitats continuarà dimecres següent, dia 26 de desembre, on el teatre tornarà a acollir el tradicional Concert de Sant Esteve. Durant les obres de rehabilitació, el concert s’havia traslladat al Casal d’Avis de Palafolls. El teatre es reinaugura el mateix any que commemora el seu 70è aniversari, ja que va ser l’any 1948 quan la “Hermandad Sindical de Labradores y Ganaderos” de Palafolls va decidir dotar d’un ampli equipament cultural i festiu al municipi. De fet la reforma d’enguany, a l’igual que les reformes fetes fins ara al recinte, han volgut mantenir les principals característiques del teatre; les fonts laterals, les portes, i la morfologia interna.

Tot i els treballs de remodelació del teatre s’han allargat alguns anys, el recinte ha continuat funcionant i atenent cites culturals com festivals de Nadal, cicles musicals com Singulars, 4dJazz o el FiSSures. El teatre es va tancar fa uns anys per tal de renovar el sistema de climatització, però aquesta actuació puntal s’ha convertit en un canvi integral que ha transformat, modernitzat i adaptat a la modernitat el recinte.

En concret en aquet temps tancat s’ha canviat el sistema de refrigeració i calefacció, però també s’ha substituït la coberta, millorat la impermeabilització, canviat la tramoia, els sistemes de so i llum i s’ha repintat per dins i per fora. I tot això amb ajudes i subvencions que han permès encarar aquesta reforma integral sense aportar diners de les arques municipals.

Un cop es va canviar la climatització es va veure la necessitat de substituir tota la coberta del recinte que era de fibrociment, ja que estava en mal estat. Mentre es canviava la coberta per una d’acer es va descobrir les encavallades del teatre, que havien quedat amagades per un fals sostre durant anys. L’Ajuntament va decidir deixar-les a la vista, canviant així la fisonomia interna del recinte.

També s’han fet tasques d’impermeabilització de les parets per evitar filtracions i s’han rehabilitat les portes de fusta del recinte intentant mantenir les originals. S’ha repintat el recinte tant per dins com per fora i s’han millorat les condicions escèniques per poder facilitar i millorar les prestacions per a les companyies teatrals.

Publicitat

MILAR TORDERA

Camí Ral, 182

08490 – Tordera

T. 937640634

KIA EMPOR SPEED

C/. De Mas Vaixeller, 5 B

17300 – Blanes

T. 972353178

TOYOTA JAPAND 21

Av. d’Europa, 50

17300 – Blanes

T. 972476406

 

CENTRE COMERCIAL ESPAI GIRONÈS

Camí dels Carlins, 10

17190 Salt (Girona)

T. 972405980

CITROËN GARATGE ANDREU

Av. d’Europa, 50

17300 – Blanes

T. 972358302

Ràdio Marina logo

RÀDIO MARINA | Sempre al teu costat | 100.3 FM | 96.2 FM

Ràdio Marina S.A.
A17063421
Ca la Guidó 1
17300 Blanes (Girona)
972 33 45 00

2024© Ràdio Marina · Disseny web: F/