Arxiu

A l’espera del TSJC, què es pot fer i què no, aquests dies?

El Govern manté el tancament de la restauració i les limitacions al comerç per a aquesta mitjanit a l’espera del TSJC

L’executiu activa les mesures que no afecten drets fonamentals i deixa en suspens les tres que podrien vulnerar-ne.
El Govern considera que els tres aspectes que afecten els drets fonamentals del paquet de mesures previstes són la prohibició de reunions de més de sis persones, la suspensió de l’activitat presencial a les universitats i la limitació de l’aforament les activitats de culte.

La FECASARM demana la Govern que la resolució de tancament de bars i restaurants no entri en vigor fins dilluns i demana que no entri en vigor avui sense esperar la resposta del TSJC

 

La FCF assegura que si les mesures no es publiquen el DOG, aquest cap de setmana hi haurà futbol Territorial

Mesures restrictives:

Desplaçaments i interacció social

Es recomana limitar els desplaçaments i la circulació, fomentar el teletreball i les entrades esglaonades als llocs de treball, així com extremar les mesures de prevenció i higiene, neteja i ventilació. També es manté la prohibició de reunions familiars i socials de més de sis persones (?). En canvi, no es prohibeix que la població es desplaci a segones residències sempre que “se segueixin les mesures com a casa”, ha matisat el conseller d’Interior, Miquel Sàmper.

Bars i restaurants

Es tanquen bars i restaurants, que podran continuar fent entregues a domicili i oferint serveis de recollida amb cita prèvia, una mesura que ha fet que el sector de la restauració s’hagi rebel·lat contra el Govern i s’hagi llançat als carrers. Poden continuar oberts els serveis per a hotels –on s’ha reduït l’aforament de les zones comunes al 50%–, hospitals, residències, menjadors escolars i menjadors socials.

Comerços

Es redueix al 30% l’aforament dels comerços, on els clients han de mantenir una distància d’un metre i mig entre ells. Als centres comercials es demana un control d’accés i es prohibeix les zones d’ús comú. Es redueix al 30% l’aforament als mercats.

Actes religiosos?

Es limita l’aforament d’actes religiosos i cerimònies civils al 50%

Transport públic

L’oferta del transport públic es manté al 100%, amb dispensadors del gel hidroalcohòlic.

Activitats culturals

Es redueix l’aforament d’activitats culturals com ara el teatre, el cinema i els concerts al 50%, i els locals hauran de tancar a les 23 h.

Equipaments esportius

Els gimnasos es mantenen oberts amb cita prèvia i amb un aforament del 30%. S’ajornen 15 dies les competicions no professionals i es tanquen pistes poliesportives obertes sense capacitat de control d’aforament.

Parcs infantils i parcs d’atraccions

Els parcs infantils hauran de tancar a les 20 h. Es tanquen parcs i fires d’atraccions i estructures desmuntables recreatives.

Joc

També es tanquen sales de joc, casinos i sales de bingo.

Centres d’estètica

Es limita l’activitat d’aquelles empreses que han de tenir contacte estret, excepte les essencials com la sanitat i l’atenció sociosanitària. Es tanquen els centre d’estètica, però no les perruqueries.

 Congressos

Se suspenen congressos, convencions, fires comercials i festes majors previstes per al mes d’octubre.

 Control policial

Es desplegaran dispositius de Mossos i policia local per fer seguiment de les mesures i es posarà en marxa un règim sancionador.

Publicitat

TOYOTA JAPAND 21

Av. d’Europa, 50

17300 – Blanes

T. 972476406

 

CENTRE MÈDIC ALOMAR

C/ Del Bosc

17300 – Blanes

T. 872220212

Flocem – Totpint

Ctra. Accés Costa Brava, 36

17300 – Blanes

T. 972.35.32.88

 

MILAR TORDERA

Camí Ral, 182

08490 – Tordera

T. 937640634

KIA EMPOR SPEED

C/. De Mas Vaixeller, 5 B

17300 – Blanes

T. 972353178

Ràdio Marina logo

RÀDIO MARINA | Sempre al teu costat | 100.3 FM | 96.2 FM

Ràdio Marina S.A.
A17063421
Ca la Guidó 1
17300 Blanes (Girona)
972 33 45 00

2024© Ràdio Marina · Disseny web: F/