Arxiu

Polèmica per l’acord entre PSC i Junts per Catalunya a la Diputació de Barcelona

ERC i PSC havien aconseguit el mateix nombre de represnetants

 

ERC

L’acord entre el PSC i JxCat per governar conjuntament la Diputació de Barcelona ha portat diversos dirigents republicans a publicar crítiques i retrets als postconvergents en les últimes hores a la xarxa. Dirigents i diputats republicans han carregat contra el pacte, que veuen com un retorn a la “sociovergència”. L’exconseller Carles Mundó l’ha qualificat “d’error estratègic incomprensible” en un tuit que ha repiulat el vicepresident del Govern, Pere Aragonès. Per la seva banda, dirigents de JxCat com Laura Borràs o Albert Batet han proposat als seus socis de Govern revertir “tots els pactes amb el 155”. També a través de Twitter, la presidenta de l’ANC, Elisenda Paluzie, ha lamentat el “retorn accelerat a l’autonomisme” i ha lamentat que la “prioritat” de JxCat i ERC sigui “afeblir-se l’un a l’altre”.

El primer secretari del PSC, Miquel Iceta, ha demanat aquest dissabte que els partits respectin “les regles, les majories i els acords” i que s’intenti consolidar una “cultura política democràtica basada en el respecte i la convivència”. Durant l’informe polític obert a la premsa del Consell Nacional del PSC, Iceta ha fet aquestes demandes després que els socialistes i JxCat hagin tancat un acord a la Diputació de Barcelona. Així, el socialista ha criticat la “incapacitat d’acceptar la legitimitat” dels acords entre formacions polítiques i ha dit que això és “incompatible amb la sensibilitat democràtica exigible als diferents dirigents polítics”. “Si no acceptem les regles de joc, qui ho farà”, s’ha preguntat. Durant la intervenció ha reclamat que s’eviti el “sectarisme” i el bloqueig.

JxCat emplaça ERC a proposar governs d’unitat independentista i a repensar tots els acord municipalistes “si vol unitat independentista”. En un document intern, la formació que lidera Carles Puigdemont reclama als republicans que facin “marxa enrere” amb els pactes tripartits que prioritzen l’acords d’esquerres i “fan fora” JxCat com denuncien que ha passat en 26 municipis. Pel que fa al pacte que han arribat amb el PSC a la Diputació de Barcelona, els postconvergents conviden els republicans a aplicar “el gir cap a la moderació” que constaten que ERC ha fet darrerament amb la seva estratègia política i els proposen “refer la unitat”. Fonts de JxCat consultades per l’ACN han explicat que aquest dilluns tenen previst celebrar una reunió interna després de la crisi entre JxCat i ERC encapçalada pel president de la Generalitat, Quim Torra, i l’expresident Carles Puigdemont.

Publicitat

KIA EMPOR SPEED

C/. De Mas Vaixeller, 5 B

17300 – Blanes

T. 972353178

Neteges Escobar

C/. Miralles, 10   P.I. Can Patalina

08380 – Malgrat de Mar

T. 937610744

VITALDENT BLANES

C/. d’Alberes, 51

17300 – Blanes

T. 972359778

TOYOTA JAPAND 21

Av. d’Europa, 50

17300 – Blanes

T. 972476406

 

PIZZERIA POMODORO

Pg. Sa Caleta, 26

17310 – Lloret de Mar

T.  972.36.92.03

 

Ràdio Marina logo

RÀDIO MARINA | Sempre al teu costat | 100.3 FM | 96.2 FM

Ràdio Marina S.A.
A17063421
Ca la Guidó 1
17300 Blanes (Girona)
972 33 45 00

2024© Ràdio Marina · Disseny web: F/