Nylstar vol reprendre l’activitat i la UGT no ho veu clar

La direcció de l’empresa tèxtil Nylstar de Blanes ha comunicat al comitè d’empresa que vol reprendre l’activitat entre el 17 i el 20 d’octubre, després de fer una injecció de capital per tornar a posar en marxa la planta. La fàbrica tèxtil està aturada des de principis d’any i tota la plantilla està afectada per un ERO temporal fins al 31 de desembre.

Des de la UGT, però, s’oposen a la decisió perquè consideren que la injecció de diners i la previsió inicial de producció (unes 50 tones de filatures) són “clarament insuficients” i que no donaran feina a tots els treballadors ni faran que la fàbrica treballi a ple rendiment. Per això, la UGT exigeix a la direcció que, tal i com van acordar a l’agost, presenti un projecte econòmic, productiu i industrial per a la planta que detalli quina serà la inversió econòmica i la producció futura, així com el personal necessari.

Si a data 31 d’octubre l’empresa no ha aconseguit el capital necessari per tirar endavant un projecte industrial sòlid es veurà abocada a presentar concurs de creditors.

Foto ACN

Categories: Economia.